Και η Ελλάδα στη νέα λίστα με τις 38 χώρες που παρακολουθούνταν...

Και η Ελλάδα στη νέα λίστα με τις 38 χώρες που παρακολουθούνταν από την NSA

NSAΔεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνοόουντεν για το πρόγραμμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), το οποίο παρακολουθούσε κυβερνήσεις, θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ, αρχηγούς κρατών όπως η Άνγκελα Μέρκελ.
Την ώρα που Ρωσία και Ισημερινός “παίζουν” με τα νεύρα του Μπαράκ Ομπάμα, που ζητά επιτακτικά την παράδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ για να δικαστεί ως κατάσκοπος, νέες αποκαλύψεις έρχονται να βάλουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον Αμερικανό πρόεδρο.
Τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας παρακολουθεί κάθε μήνα στη Γερμανία η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA.

Οι αποκαλύψεις δε σταματούν εκεί. Έρχονται και στη γειτονιά μας όπως γράφει το onalert. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που παρακολουθούσε η NSA! Σύμφωνα με πληροφορίες σε έγγραφα που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Εντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται ότι 38 διπλωματικές αποστολές ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πανικό και… οργή στην Ευρώπη.

NO COMMENTS

Leave a Reply