“Ονειρο ζωής” εκπλήρωσε η 64χρονη Eλληνο αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ

“Ονειρο ζωής” εκπλήρωσε η 64χρονη Eλληνο αμερικανίδα Νταϊάνα Νιάντ

Diana_Nyad_record_swimmer_Greek
Ένα όνειρο 35 ετών εκπλήρωσε σήμερα η 64χρονη Eλληνοαμερικανίδα κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων Νταϊάνα Νιάντ, αφού κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τα Στενά της Φλόριντας, από την Αβάνα μέχρι το Κι Γουέστ και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει προστατευτικό κλουβί για τους καρχαρίες.
Ο πατέρας της 64χρονης πέθανε όταν ήταν 3 ετών και η μητέρα της παντρεύτηκε τον Έλληνα κτηματομεσίτη Αριστοτέλη Νίαντ, ο οποίος και την υιοθέτησε.

Πενήντα δύο ώρες και 54 λεπτά αφότου ξεκίνησε το εγχείρημά της από την Κούβα, η Νιάντ βγήκε σε μια παραλία της Φλόριντας έχοντας καλύψει μια απόσταση 110 μιλίων (σχεδόν 170 χιλιόμετρα).

Η Νιάντ είχε επιχειρήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν να κολυμπήσει από την Κούβα στη Φλόριντα και αυτή, η πέμπτη προσπάθεια, θα ήταν και η τελευταία της, όπως είχε δηλώσει η ίδια. Σύμφωνα με τους βοηθούς της, η 64χρονη πέτυχε ρεκόρ στην κατηγορία της κολύμβησης μεγαλύτερης απόστασης στον ωκεανό χωρίς βατραχοπέδιλα και χωρίς προστατευτικά μέτρα για τους καρχαρίες.

“Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια”, είπε η ίδια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να την επευφημήσει.

Το πρωί του Σαββάτου, προτού πέσει στο νερό από τη μαρίνα Χέμινγουεΐ, στα δυτικά της Αβάνας, η Νιάντ διαβεβαίωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία της προσπάθεια και χαρακτήρισε το διάπλου των Στενών “όνειρο ζωής”.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply