Τον μυθιστοριογράφο Χάρι Μαρκ Πετράκης θα τιμήσει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του...

Τον μυθιστοριογράφο Χάρι Μαρκ Πετράκης θα τιμήσει το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγου

Harry-Mark-PetrakisΤον 90χρονο μυθιστοριογράφο Χάρι Μαρκ Πετράκης θα τιμήσουν το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγου και το Ελληνικό Μουσείο, στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Πετράκης θα λάβει το τιμητικό βραβείο του Έλληνα του Κινηματογράφου για το 2013 (Film Hellene Honorary Award 2013) και στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία “Όνειρο Βασιλιάδων” (“A Dream of Kings”), βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του, που μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ των “New York Times”. Θέμα του βιβλίου είναι η ιστορία ενός Έλληνα του Σικάγου, τρυφερού, αλλά όχι πιστού, συζύγου και πατέρα, ο οποίος μαθαίνει ότι ο γιος του πεθαίνει. Μέρος της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Άντονι Κουίν και η Ειρήνη Παπά, γυρίστηκε στην οδό Χάλστεντ στην Greektown του Σικάγου.

Οι γονείς του τιμώμενου πήγαν στις ΗΠΑ από την Κρήτη το 1916 και ο ίδιος γεννήθηκε στο Σαιντ Λιούις. Η οικογένεια μετακόμισε στο Σικάγο έξι μήνες αργότερα. Στην ηλικία των 11 χρονών προσβλήθηκε από φυματίωση και αναγκάστηκε να παραμείνει για δύο χρόνια στο κρεβάτι, με συντροφιά τα βιβλία. Δίδαξε σε αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply