Υπερατλαντικό σούπερ deal για μια ελληνική startup

Υπερατλαντικό σούπερ deal για μια ελληνική startup

Π. Παπαδόπουλος (δεξιά), και Ι. Βλαχογιάννης
Π. Παπαδόπουλος (δεξιά), και Ι. Βλαχογιάννης

Σε υπεραταλαντικό σούπερ deal εξελίχθηκε η προσπάθεια δύο τριαντάρηδων που «μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε Αθήνα και Σαν Φρανσίσκο πουλώντας υπηρεσίες σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στον τομέα των κινητών τηλεφώνων».
Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, οι δύο τριαντάρηδες, ο κ. Γιά́ννης Βλαχογιά́ννης και ο κ. Πά́νος Παπαδόπουλος, δεν πέτυχαν απλώς και μόνο να δημιουργήσουν μια από τις μοναδικές startup εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας που έβγαζε κέρδη, αλλά να κλείσουν και ένα μεγάλο deal στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Πριν από λίγες ημέρες η ελληνικής καταγωγής BugSense ανακοίνωσε την εξαγορά της από τον διεθνή κολοσσό της τεχνολογίας Splunk.
Η τελευταία είναι εισηγμένη στον νεοϋορκέζικο NASDAQ και εμφανίζει χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει τα 6,3 δισ. δολάρια! Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Splunk, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Γκόντφρεϊ Σάλιβαν και ο συνιδρυτής της ελληνικής BugSense κ. Βλαχογιάννης θα συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατά τη διάρκεια του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου Χρηστών της Splunk, που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα, ωστόσο, με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 ψηφία, ενώ η ελληνική startup θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της μετά την εξαγορά.
Ο κ. Βλαχογιάννης, που ήδη δραστηριοποιείται και στο ZeroFund, μια καινούρια προσπάθεια που έχει σκοπό να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες από την κοινότητα των startup εταιρειών να ανοίξουν τα φτερά τους, μιλώντας στο «business stories» τον περασμένο Ιανουάριο έλεγε: «Ξεκινή́σαμε ενά́μιση χρό́νο πριν εγώ́ και ο Πά́νος Παπαδό́πουλος και λί́γο μετά́ ή́ρθε στην ομά́δα και η Μαρία Νασιώ́τη.
Τώ́ρα εί́μαστε 11 ά́τομα με γραφεί́α στο Σαν Φρανσίσκο και την Αθή́να και κλεί́σαμε τη χρονιά́ με κέ́ρδη». Προφανώς η συνέχεια θα είναι συναρπαστική από κάθε άποψη.
(Πηγή: newmoney)

NO COMMENTS

Leave a Reply