“Αύξηση των τουριστών από την Αμερική”, δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

“Αύξηση των τουριστών από την Αμερική”, δηλώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη

kefalogiannh olga_USAΗ υπουργός Τουρισμού , Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επαφές στη Ν. Υόρκη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την κατάσταση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα: «Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, έχουμε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Αμερική. Κι αυτό, είναι ένα πάρα πολύ αισιόδοξο μήνυμα».

Συνεχής προσπάθεια γίνεται από το υπουργείο Τουρισμού και την κα. Κεφαλογιάννη για την ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ, προσπάθεια που ήδη είχε θετικά αποτελέσματα μέσα στο 2013, καθώς γίνονται και περαιτέρω κινήσεις για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος για τη χώρα μας στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η κα. Κεφαλογιάννη, επιπλέον, πρόκειται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, με επιλεγμένους ιατρούς της Ν. Υόρκης(προς ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα), καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

«Το 2013 ήταν η χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός έκανε τη μεγάλη του επιστροφή. Πρόκειται για μια χρονιά που θα έχουμε το ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο σε σχέση με τις αφίξεις των ξένων τουριστών, όσο και με τα έσοδα, τα οποία μεταφράζονται και σε θέσεις εργασίας που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας σε αυτή τη φάση», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού σχετικά με τις δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Τέλος, η κα. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως: «για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, έχουμε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Αμερική κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Η Βόρεια Αμερική ήταν άλλωστε μια παραδοσιακή αγορά για τον ελληνικό τουρισμό, που, δυστυχώς, τα τελευταία προηγούμενα χρόνια είχε συνεχώς μείωση. Γι’ αυτό, για μας, είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε τη δουλειά και την προσπάθεια που κάνουμε για να προσελκύσουμε τουρίστες από τη Βόρεια Αμερική. Αυτές τις μέρες, βρισκόμαστε εδώ, για να έχουμε στοχευμένες επαφές με τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας. Και, βεβαίως, για να μεταφέρουμε το μήνυμα της Ελλάδας ως ενός ασφαλούς και φιλόξενου προορισμού, κι αυτό γίνεται με συναντήσεις που έχουμε με πολύ σημαντικά ΜΜΕ της Αμερικής, όσο και με την προσπάθεια που θα κάνουμε για μια πολύ στοχευμένη καμπάνια στην αμερικανική αγορά. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι η Ελλάδα είναι και πάλι της μόδας, είναι ένας παραδοσιακός προορισμός, ο οποίος προσελκύει κάθε χρόνο πολύ γνωστές προσωπικότητες από την Αμερική, Επομένως, γιατί να μην απευθύνεται και στο μέσο Αμερικάνο», αποκαλύπτοντας τις δράσεις του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού στη Β. Αμερική.

NO COMMENTS

Leave a Reply