Εκδήλωση για τα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς

Εκδήλωση για τα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς

USA_XopkingsΣτο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία του εν λόγω φημισμένου πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κολέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης για ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο “Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά (CTY-Greece), το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2014 στο Κολέγιο Ανατόλια και θα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη σειρά μαθημάτων, κατάλληλων για τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες των χαρισματικών παιδιών, έχοντας ως παράλληλο στόχο να προωθήσει πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, την αγάπη για μάθηση και την κριτική σκέψη”.

Στη εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη συμμετείχαν Αμερικανοί ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, προσωπικότητες των γραμμάτων της περιοχής και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Ρόναλντ Ντάνιελ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου Ανδρέας Δρακόπουλος, η εκτελεστική διευθύντρια του προγράμματος CTY Έλεν Τατλ Χάνσεν, ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός βουλευτής της πολιτείας Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης και ο πρόεδρος του Κολεγίου Ανατόλια Πάνος Βλάχος. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης και αρκετοί τοπικοί ηγέτες της Ομογένειας, όπως οι: ‘Αρης Μελισσαράτος, Γιώργος Πετρόχειλος, ‘Αννα Παππά, Νίκος Λαριγκάκης, Καλλιόπη Παρθέμος (αντιδήμαρχος Βαλτιμόρης), Bασίλης Κολιάτσος και αρκετοί άλλοι.

“Σήμερα, όλοι πρέπει να εργαστούμε από κοινού προκειμένου να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις κοινωνίες μας, όπως αυτή στην Ελλάδα, η οποία πάσχει από τις ολέθριες συνέπειες μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης” τόνισε ο κ. Δρακόπουλος, προσθέτοντας ότι “χάρη στο Πανεπιστήμιο Χόπκινς και στο πρόγραμμα CTY, εμείς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε σε μια τέτοια καταπληκτική προσπάθεια, φέρνοντας κάποια ανακούφιση και δίνοντας πραγματική ελπίδα για το μέλλον, ιδίως για τη νεολαία”.

Όπως σημειώνεται, το CTY του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίζει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητές τους. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 9000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα θερινά μαθήματα του CTY.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply