Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνο αμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου

Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνο αμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου

cultural_centerΟ Ελληνισμός στο Σικάγο απέκτησε ακόμη ένα οίκημα και οι υπεύθυνοί του προγραμματίζουν να το μετατρέψουν σε κυψέλη δημιουργίας και ελληνικού πολιτισμού.
Έτοιμο να τεθεί στη διάθεση της εκεί Ομογένειας είναι το «Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου», το οποίο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο και φιλοξενεί την Κρητική Αδελφότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προσφάτως ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο διώροφο κτίριο διατίθεται για τη φιλοξενία διαλέξεων, σεμιναρίων, μαθημάτων, ημερίδων, συνεδρίων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και συνεδριάσεων.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εμπνευστής της ιδέας, γνωστός επιχειρηματίας και τ. Συντονιστής ΣΑΕ Περιφέρειας Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που πρόσφατα αγόρασε το κτίριο για να το διαθέσει στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα και στους Φιλέλληνες του Σικάγου»
Τέλος, σημειώνεται ότι ένας από τους στόχους της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Μείζονος Σικάγου είναι η υποστήριξη των υπαρχόντων ομογενειακών οργανώσεων, που στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ιδιόκτητα κτίρια, καθώς και η ανάδειξη του κτιρίου σε τόπο συνάντησης του Ελληνισμού της περιοχής για συζητήσεις και δραστηριότητες σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής φιλίας.

Στα σχέδια της Επιτροπής είναι η δημιουργία παραδοσιακής, αλλά και ψηφιακής βιβλιοθήκης, η οποία θα φιλοξενήσει σπάνιες εκδόσεις και βιβλία με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και ελληνοαμερικανικής ιστορίας, καθώς και αρχείο του Ελληνοαμερικανικού Τύπου.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply