Έλληνας έμπορος όπλων πουλά όπλα σε Κολομβιανούς επαναστάτες

Έλληνας έμπορος όπλων πουλά όπλα σε Κολομβιανούς επαναστάτες

Ionnis-Viglakis2-Έλληνας έμπορος όπλων δήλωσε ένοχος την Τετάρτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ επειδή προσπάθησε να βοηθήσει μια ομάδα ανταρτών της Κολομβίας.

Ο Ιωάννης Βιγλάκης, 53 ετών, συνελήφθη πέρυσι στον Παναμά και στη συνέχεια παρεδόθη στις ΗΠΑ, όπου κρίθηκε ένοχος στo δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την προσπάθειά του να παράσχει όπλα, όπως εκτοξευτές χειροβομβίδων στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Σε μυστική επιχείρηση που ξεκίνησε το 2011, έμπιστη πηγή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) είχε κρυφές συναντήσεις με τον Βιγλάκη παριστάνοντας συνεργάτη της FARC που ήθελε να επιτεθεί σε αμερικανικές δυνάμεις τοποθετημένες στην Κολομβία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Δίωξης, ο Βιγλάκης “προσφέρθηκε να προμηθεύσει την FARC με λειτουργικά και γνήσια όπλα.
Ο ίδιος θα λάμβανε ως αντάλλαγμα χρήματα σε μετρητά και ποσότητα κοκαΐνης.

“Αυτή η έρευνα δείχνει σαφώς τη μοναδική ικανότητα της Δίωξης για την αποδιοργάνωση και τη διάλυση των δικτύων λαθρεμπορίου όπλων που τροφοδοτούν τις σημαντικότερες παγκόσμιες οργανώσεις ναρκωτικών και τρομοκρατίας», δήλωσε ο επικεφαλής Michele Leonhart. “Η Υπηρεσία μας θα συνεχίσει να καταδιώκει διεθνείς τρομοκράτες, εμπόρους όπλων και ναρκωτικών, οι οποίοι επικεντρώνονται στο να βλάπτουν την ασφάλεια του έθνους μας.”

Η δίκη του Βιγλάκη είναι ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς η FARC ανακοίνωσε 30ήμερη παύση πυρών, η οποία ξεκινά από τις 15 Δεκέμβρη.

NO COMMENTS

Leave a Reply