Ο Σύλλογος Ελληνισμού Κων/πολης τιμά την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Λ.Α

Ο Σύλλογος Ελληνισμού Κων/πολης τιμά την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Λ.Α

Elisabeth_FotiadouΤο Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Gala του Συλλόγου Ελληνισμού Κων/πολης της Νότιας Καλιφόρνια στο Wilshire Country Club.

Αυτή θα είναι η 47η συνεχόμενη χρονιά της εκδήλωσης στην οποία και θα τιμηθεί η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, Ελισάβετ Φωτιάδου (Elisabeth Fotiadou). Κάθε χρόνο η διοργάνωση τιμά ένα άτομο Ελληνικής καταγωγής. Παλαιότερα έχουν τιμηθεί αρκετά γνωστά ονόματα του θεάματος, όπως: ο Clint Eastwood, ο Jim Gianopoulos, ο Costas Mandylor, ο Bill Zane και η Nia Vardalos.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τιμάμε την Ελληνίδα πρόξενο στο Λ.Α, η κυρία Φωτιάδου έχει προβάλει τον Ελληνισμό και έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ελληνική κοινότητα του Λος Άντζελες. Η προώθηση του Ελληνισμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αρετής του να είσαι Κωνσταντινοπολίτης.” δήλωσε ο πρόεδρος της HSC, Mike Begakis.

Ο Ελληνικός σύλλογος Κων/πολης ιδρύθηκε απο μια ομάδα Ελληνο-Αμερικανών οι οποίοι ήρθαν στις Η.Π.Α απο την Κων/πολη (σημερινή ονομασία Instabul) για ένα καλύτερο αύριο. Ιδρυτές του συλλόγου ήταν οι: ο Yani Begakis, ο  Kleo Lee, ο Steven Chakiris, ο Gregory Kokkinos, ο Mike Tsakoumakis, ο Panos Chrisostomides και η Christine Amato. Αποστολή του συλλόγου είναι να διατηρήσει και να διαιωνίσει τις παραδόσεις των Ελλήνων της Κων/πολης .

Σημαντικό μέρος των εσόδων του συλλόγου συγκεντρώνεται απο το ετήσιο δείπνο κοπής της βασιλόπιτας με το παραδοσιακό χρυσό φλουρί. Ο Kleo Lee και η Marika Begakis συνήθιζαν να φτιάχνουν την βασιλόπιτα για την δεξίωση, η παράδοση τώρα συνεχίζεται απο την Mary Morrison.

Για όποιον θέλει να παρευρεθεί στο Gala, το γεγονός θα διεξαχθεί στο “Wilshire Country Club” και οδό 301 N. Rossmore Avenue, Los Angeles, CA 90004, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 pm. Για κρατήσεις ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: Mary Morrison (818)500-0904, Jeanete Benetatos (323)660-5707.

NO COMMENTS

Leave a Reply