Συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι στην Ουάσινγκτον

venizelos-keriΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ερχόμενη Πέμπτη 16η Ιανουαρίου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, προερχόμενος από το Παρίσι, αναμένεται επίσης να συναντηθεί με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Βασικός άξονας των κρίσιμων συζητήσεων των κυρίων Κέρι και Βενιζέλου θα είναι η οικονομική κρίση, οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και το θέμα της τρομοκρατίας, το οποίο επανέρχεται ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής διπλωματίας μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Εκτός από τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσινγκτον ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνομιλίες και με μέλη του Κογκρέσου.

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών – Άμυνας της Γαλλικής Γερουσίας, παρουσία μελών της Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας, όπου θα παρουσιάσει και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.

Συνολικά οκτώ ημέρες θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού οι επισκέψεις του σε Γαλλία-ΗΠΑ και Βέλγιο ξεκινούν στις 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 21 Ιανουαρίου, οπότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply