Έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Field

Έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Field

alexander-the-great«Οι Έλληνες», είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης για την Αρχαία Ελλάδα, που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Field του Σικάγο του Νοέμβριο του 2015. Το ελληνικό Εθνικό Μουσείο, ανακοίνωσε χθες την έκθεση και τόνισε πως θα πραγματοποιηθούν και άλλα δρώμενα.

Με περισσότερα από 500 εκθέματα από 22 ελληνικά μουσεία, η έκθεση θα είναι «η πιο ολοκληρωμένη έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα που έχει πραγματοποιηθεί στην Βόρεια Αμερική», υποστηρίζει μια ανακοίνωση σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Το Μουσείο Field και το Εθνικό Μουσείο της Ελλάδας συνεργάζονται με σκοπό να φέρουν μερικούς από τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική έκθεση για τη γενιά αυτή,» δήλωσε ο πρόεδρος του Μουσείου Richard Lariviere.

Πολλά από τα εκθέματα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο εξωτερικό. Η έκθεση θα περιλαμβάνει «την προτομή του Μεγάλου Αλέξανδρου που βρέθηκε στην Πέλλα, τα εντυπωσιακά αγάλματα από την αρχαϊκή περίοδο- τους Κούρους και χρυσά κοσμήματα που έχουν βρεθεί σε διάφορους τάφους», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Μουσείο Πολιτισμού του Καναδά σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, θα παρουσιαστεί πρώτα στο Οντάριο, στη συνέχεια θα βρεθεί στο Σικάγο στο Μουσείο Field και τελευταίος προορισμός αναμένεται να είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply