Η κοινωνική μηχανή αναζήτησης Terranova θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στο Τέξας

Η κοινωνική μηχανή αναζήτησης Terranova θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στο Τέξας

terranovaΣτο παγκοσμίου φήμης διαδραστικό φεστιβάλ SXSW (South by South West) στο Όστιν του Τέξας, θα παρουσιαστεί μεταξύ 7 και 11 Μαρτίου 2014 η ελληνικής έμπνευσης «κοινωνική» μηχανή αναζήτησης Terranova, η εφαρμογή που συνδέει το χρήστη με ανθρώπους, τόπους, εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τελετάρχης του φετινού Φεστιβάλ θα είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, John Sculley, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι, μέσω τηλεδιάσκεψης, και ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks.

Πρόκειται για το κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός παγκοσμίως όπου το σήμερα συναντά

Φέτος, η πρωτοποριακή ιδέα του Έλληνα επιστήμονα της πληροφορικής Γιώργου Στόικου, να δημιουργήσει την Terranova, μια μηχανή αναζήτησης που συνδέει ανθρώπους, τόπους, εκδηλώσεις και δραστηριότητες, εντυπωσίασε διοργανωτές και κριτές του SXSW και επελέγη για να παρουσιαστεί ως φιναλίστ στην κατηγορία «κοινωνικών» (social) τεχνολογιών του φεστιβάλ. Η Terranova είναι ένας έξυπνος προσωπικός βοηθός για συσκευές iOS (Apple iPhone και iPad) και Android και σύντομα για το διαδίκτυο, που φιλοδοξεί να γίνει «one-stop-shop» για κάθε δραστηριότητα.

Ως παραδείγματα αναφέρονται: πες ή γράψε στην Terranova τι θέλεις να κάνεις -για παράδειγμα, «βρες μου δραστηριότητες με ζωντανή μουσική», «εντόπισε VIP clubs», «αγόρασε εισιτήρια μπάσκετ», «βρες μου ταξί», «βρες μου προσωπικό γυμναστή»- και η εφαρμογή θα σε φέρει σε επαφή με ανθρώπους, μέρη και δραστηριότητες γύρω σου, σχετικές με την αναζήτησή σου.

Επίσης, σημειώνεται ότι η οριζόντια πλατφόρμα της Terranova δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της εφαρμογής να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους για ποικίλες δραστηριότητες, στους τομείς της κοινωνικής δικτύωσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, αθλητισμού, υγείας και ομορφιάς, εστίασης, εμπορίου, ταξιδιών και μετακινήσεων κ.ά. Η εφαρμογή, σημειώνεται χαρακτηριστικά, είναι ήδη διαθέσιμη πιλοτικά στην Ελλάδα στο App Store (Terranova!) της Apple και στο Google Play (AppTerranova) και οδηγίες για τη χρήση της υπάρχουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.appterranova.com.

Όσον αφορά το δημιουργό της, τον Γιώργο Στόικο, είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Terranova και έχει εμπειρία 20 και πλέον χρόνων στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας και έχει υλοποιήσει περίπλοκες εφαρμογές για σειρά βιομηχανιών σε Ευρώπη και Αμερική, στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση, στην πετρελαϊκή βιομηχανία, στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε εταιρείες κοινής ωφελείας.

Ο Γ. Στόικος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1970, σπούδασε φυσικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην πληροφορική στο ΠανεπιστήμιοImperial College του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του στη SAP, παίρνοντας μέρος σε μεγάλα έργα πληροφορικής για πολυεθνικές εταιρίες, όπως η Colgate-Palmolive και η Beiersdorf (Nivea) και συνέχισε ως ειδικός σύμβουλος για την StatOil, την General Motors και την Deutsche Bank.

Σήμερα ζει στις ΗΠΑ, μεταξύ Νέας Υόρκης και Σαν Φρανσίσκο και φιλοδοξεί να κάνει την Terranova, όπως δήλωσε, το κορυφαίο, παγκοσμίου φήμης ελληνικό «success story» στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: (ΑΝΑΜΠΑ)

NO COMMENTS

Leave a Reply