Αφιέρωμα των ΝΥΤ στις δράσεις των ομογενών

Αφιέρωμα των ΝΥΤ στις δράσεις των ομογενών

Y-religionΗ αμερικανική εφημερίδα «New York Times» έχει εκτενές άρθρο για τις δράσεις που κάνουν οι Έλληνες ομογενείς για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το άρθρο έγραψε ο θρησκευτικό συντάκτης Samuel Freedman και έχει τίτλο «Οι Ελληνορθόδοξοι επιδίδονται σε ράλι υποστήριξης για τη γενέτειρά τους».

Το άρθρο αναφέρεται στη Βαλερί Μάρκου, η οποία δουλεύει ως ταξιδιωτική πράκτορας, η οποία πουλούσε λαχνούς  έναντι των 20 δολαρίων.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την ημέρα των γενεθλίων του Martin Luther King που στην Αμερική γιορτάζεται και είναι μέρα που είναι συνώνυμη με την βοήθεια και την αλληλεγγύη.

«Η γενέτειρά μας, μας χρειάζεται. Και ποιος θα την βοηθήσει, αν δεν το κάνει η Αμερική; Αυτή είναι η χώρα που με μεγάλωσε και μου έδωσε φαγητό. Θα βοηθούσαμε όποια χώρα το είχε ανάγκη. Και τώρα η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια της Αμερικής. Και η Ελλάδα είναι η χώρα των προγόνων μου.», δήλωσε η κ. Βαλερί Μάρκου.

Τις προσπάθειές της στήριξε και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ένας από τους πρώτους θεσμούς που ένωσε την Ελλάδα με την Αμερική σε μια εποχή που ο όρος παγκοσμιοποίηση δεν ήταν τόσο γνωστός όσο σήμερα.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής από το 2009 έχει στείλει 4 εκ. δολάρια ως βοήθεια στη χώρα μας. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ήρθε στην Ελλάδα τρεις φορές για να δώσει 700.000 δολάρια σε κάθε επίσκεψη του από το 2012 ως σήμερα.

Είναι γεγονός, πως οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και τω ν Ελληνο-Αμερικάνων βασίζονται σε γερά θεμέλια και οι Έλληνες της Αμερικής είναι οι πιο «δυνατοί» ομογενείς που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

NO COMMENTS

Leave a Reply