Δύο χρόνια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα συμπλήρωσε το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Δύο χρόνια ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα συμπλήρωσε το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

hellenic_relief_foundationΜε ευαισθησία και αλληλεγγύη μια ομάδα ομογενών εργάζεται εδώ και δυο χρόνια για να προσφερθούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες του ελληνικού λαού. Μέχρι σήμερα, συγκέντρωσαν 158.185 δολάρια, με τα οποία αγόρασαν ελληνικά προϊόντα από εταιρείες στη χώρα μας και τα διέθεσαν σε περίπου δέκα χιλιάδες οικογένειες.

Πρόκειται για το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) που ιδρύθηκε το 2012 και από τότε άρχισε την ανθρωπιστική δράση και κοινωνική προσφορά του στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων από τη δημιουργία του φορέα, οι συντελεστές της όλης προσπάθειας παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο Στέλιος Τακετζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, έδωσε μια συνοπτική εικόνα για το έργο που έχει γίνει με τη συνεργασία εθελοντών στην Ελλάδα.

Η συγκέντρωση χρημάτων επιτυγχάνεται, με εκδηλώσεις, χορηγίες και εισφορές από μέλη του φορέα και πολλούς ομογενείς από τη Νέα Υόρκη και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, αλλά και εκτός Αμερικής, είπε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στα κριτήρια επιλογής των ατόμων που λαμβάνουν βοήθεια, σημείωσε ότι είναι με βάση τα στοιχεία που έχουν από επίσημες υπηρεσίες της Ελλάδας, κάνοντας αναφορά στη συνεργασία του Ιδρύματος με το Σύλλογο Φίλων Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Τόνισε επίσης ότι μετά τη δημιουργία του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης και άλλοι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και ιστορία φορείς της Ομογένειας έστειλαν οικονομική και υλική βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας τη βοήθεια του Ιδρύματος της οικογένειας Τζαχάρη με δυο εκατομμύρια δολάρια.
(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply