Το ελληνικό γλέντι είχε καλή αρχή

Το ελληνικό γλέντι είχε καλή αρχή

greek-glentiΤο 30 ετήσιο Ελληνικό Γλέντι διήρκησε μόνο 2 ώρες και χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους πάγκους για να γευτούν τα ελληνικά λαζάνια, την ελληνική σαλάτα και φυσικά τον γύρο.

«Ήταν πολύ ωραία για μεσημεριανό γεύμα, τώρα περιμένουμε περισσότερο κόσμο για το βραδινό», δήλωσε χθες το απόγευμα η Πόπη Ameres, η επικεφαλής των μαγείρων του φεστιβάλ.

Για αρκετούς μήνες, η Ameres μαζί με 200 εθελοντές από την Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας ετοίμαζαν τα πιάτα για τις 13,000 άτομα, που αναμένεται να προσελκύσει το Ελληνικό Γλέντι.

Η Pat Lord αφού κέρδισε ένα γύρο χοιρινό, αγόρασε μια δίπλα σε πακέτο. Ανάμεσα στα πολλά επιδόρπια, η ελληνική δίπλα είναι το αγαπημένο της: «Είναι νόστιμη- μια δίπλα με τον καφέ είναι ό,τι καλύτερο».

Η δίπλα φτιάχνεται από λεπτά φύλα ζύμης, τα οποία τα γυρίζεις και τα τηγανίζεις. Μετά τα περιχύνεις με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Η Pat Lord που μένει στην Sarasota δήλωσε πως το Ελληνικό Γλέντι κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. «Το φεστιβάλ έχει πραγματικά μεγαλώσει. Όταν ξεκίνησα να έρχομαι ήταν μικρότερο.»

Στο φεστιβάλ υπάρχει επίσης και μια αγορά που οι εθελοντές δωρίζουν παλιά τους πράγματα. «Όταν οι άνθρωποι θέλουν να πετάξουν πράγματα, θέλουν να τα πετάξουν αμέσως, εκείνη τη στιγμή», είπε μια εθελόντρια, η Μary Tsottles. «Έτσι εμείς τα μαζεύουμε όλο το χρόνο και τα πουλάμε εδώ.»

Το κρασί και τα λικέρ έρεαν άφθονα, αλλά ο εθελοντής Steve Zeris δήλωσε λάτρης του ούζου, λέγοντας ότι «μόνο όσοι ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή γνωρίζουν το ούζο.»

NO COMMENTS

Leave a Reply