Αύξηση τουριστικού ρεύματος από Αμερική αναμένεται το 2014

Αύξηση τουριστικού ρεύματος από Αμερική αναμένεται το 2014

tourismosΣτην προσέλκυση τουριστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις κατηγορίες, στα ενδιαφέροντα και σε κάποιες απογοητεύσεις Αμερικανών που επισκέπτονται την Ελλάδα αναφέρθηκε η προϊσταμένη του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στις ΗΠΑ, Γρηγορία Καματερού, υπογραμμίζοντας ότι «αναμένουμε χρονιά ρεκόρ» για τον τουρισμό το 2014.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των προσπαθειών μέσα στο ’13 και για τις προβλέψεις που αφορούν την τρέχουσα χρονιά, η κα Καματερού τόνισε ότι «ο Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει διπλάσια και τριπλάσια χρήματα επισκεπτόμενος τη χώρα μας, σε σύγκριση με επισκέπτες από άλλες αγορές, γεγονός που εξηγεί το ενδιαφέρον του υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Κεφαλογιάννη, για την ενίσχυση της προβολής της χώρας μας στις ΗΠΑ.

Η ίδια δήλωσε:  “Σύμφωνα με το US Department Of Commerce, το 2012 ταξίδεψαν στο εξωτερικό 61 εκ. Αμερικανοί και εξ αυτών 11,2 εκ. επισκέφθηκαν την Ευρώπη, με το μεγαλύτερο μερίδιο αφίξεων να κατέχουν η Μεγάλη Βρετανία 24,9%, η Γαλλία 19,9%, η Ιταλία 19,1% και η Γερμανία 16,8%. Καθίσταται δηλαδή εμφανές ότι τη μερίδα του λέοντος των Αμερικανών επισκεπτών στην Ευρώπη λαμβάνουν οι χώρες που έχουν καθημερινά πολλαπλές αεροπορικές συνδέσεις με τις ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό διαφαίνεται το αδύνατο σημείο του ελληνικού τουρισμού που έγκειται στη μη ύπαρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τις ΗΠΑ, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ανέκαθεν οι ομογενείς αποτελούσαν ένα μεγάλο ποσοστό των τουριστών από την Αμερική προς την Ελλάδα, συμβάλλοντας πάντα καθοριστικά όχι μόνο για τη σωστή προβολή της χώρας μας, αλλά και για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.

Ο Αμερικανός τουρίστας είναι περιηγητής-εμπειρικός ταξιδιώτης. Ερχόμενος στη χώρα μας πιθανώς θα επισκεφθεί και κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα θα επισκεφθεί 2 με 4 διαφορετικούς προορισμούς. Η διδασκαλία της ελληνικής μυθολογίας στα αμερικανικά δημοτικά σχολεία δημιουργεί το συναισθηματικό υπόβαθρο σε κάθε Αμερικανό να θελήσει κάποια στιγμή να επισκεφθεί την Ελλάδα, τη χώρα των Θεών και των Μύθων, τη χώρα της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες, όπως επισκέψεις σε μουσεία αρχαιολογικά μνημεία, πολιτιστικά δρώμενα, καλό φαγητό (γευσιγνωσία και μαγειρική), οινογνωσία και ψώνια, κυρίως είδη λαϊκής τέχνης και αναμνηστικά δώρα.”
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply