Βανδάλισαν Εκκλησία και Τζαμί στο Waukegan, IL

Βανδάλισαν Εκκλησία και Τζαμί στο Waukegan, IL

Greek_church_mosque_vandalized_chicago_suburbs_illinoisΌπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και το Τζαμί του Ισλαμικού Ιδρύματος του Βορρά που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στο Waukegan, IL, βανδαλίστηκαν στην Κυριακή το βράδυ.

Και τα δυο θρησκευτικά κτίρια «καταστράφηκαν» με σπρέι και «εχθρικά μηνύματα» ωστόσο οι δυο θρησκευτικοί προσευχήθηκαν την Τετάρτη και στα δυο κτίρια για να δείξουν ότι είναι ενωμένοι απέναντι στο μίσος.
Η Ελληνοορθόξη Μητρόπολη του Σικάγο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτή την πράξη μίσος, όχι μόνο κατά της θρησκείας μας αλλά και κατά των Μουσουλμάνων φίλων μας. Και ο ναός μας και το Τζαμί είναι στόχοι του μίσους.

Τώρα, στεκόμαστε ενωμένοι κατά του μίσους και της προκατάληψης.
Αυτά που γράφτηκαν στον τοίχο δεν μπορούν να καταστρέψουν την πίστη, που έχει ζήσει μέσα στις καρδιές μας για τόσα χρόνια. Αυτοί που θέλουν να διαδώσουν το μίσος θα συναντήσουν την αγάπη. Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις μίσους ενάντια σε κάθε Οίκο λατρείας και πίστης. Νιώθουμε τον πόνο των γειτόνων και των φίλων μας από το Ισλαμικό Ίδρυμα τοθ Βορρά. Προσευχόμαστε ότι η δύναμη της αγάπης μπορεί να ξεπεράσει αυτούς που διαιωνίζουν το μίσος και τις προκαταλήψεις.»

Οι δυο ιερείς έδωσαν κοινή συνέντευξη την Τετάρτη στη 1:30 μ.μ για να δείξουν ότι είναι ενωμένοι και πως θα «αντιμετωπίσουν μαζί το μίσος», όπως έλεγε και η επίσημη ανακοίνωση της Εκκλησίας.
Ο βανδαλισμός ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα το πρωί και αναφέρθηκε στην Αστυνομία η οποία και διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων.

NO COMMENTS

Leave a Reply