Στεφάνια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης προσφέρει η Ελλάδα

Στεφάνια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης προσφέρει η Ελλάδα

marathoniosΈνας χρόνος έχει περάσει μετά το τραγικό συμβάν με τις δυο ισχυρές εκρήξεις που σκότωσαν τρία άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 250. Η Ελλάδα πρόκειται να προσφέρει τα στεφάνια για τους νικητές του 118ου Μαραθωνίου της Βοστώνης που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2014.

Τα στεφάνια θα προσφέρει εκ μέρους της χώρας στον Αθλητικό Σύνδεσμο Βοστώνης (Boston Athletic Association) η Ελληνίδα γενική πρόξενος στη Βοστόνη, Ιφιγένεια Καναρά, την Πέμπτη 17 Απριλίου, όπως αναφέρει η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».
Η παράδοση επίδοσης των στεφανιών ξεκίνησε το 1993, όταν πρόξενος στη Βοστώνη ήταν ο Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον.

Τις προηγούμενες χρονιές, η τελετή γινόταν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης με την υποστήριξη του προέδρου της πολιτειακής Γερουσίας, του προέδρου της πολιτειακής Βουλής, των ηγετών της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και παρουσίας προσκεκλημένων από την τοπική κοινωνία, τα αμερικανικά ΜΜΕ και τους ελληνοαμερικανικούς φορείς της Νέας Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει και η βράβευση των νικητών διαγωνισμού έκθεσης με θέμα το Μαραθώνιο που πρόκειται να διεξαχθεί, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, στα δημοτικά σχολεία της πόλης του Χόπκιντον, απ’ όπου ξεκινά ο Μαραθώνιος της Βοστώνης.
Ο διαγωνισμός θα γίνει σε συνεργασία με ειδικό πρόγραμμα των σχολείων της περιοχής και αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 800 μαθητές, στο πλαίσιο του μαθήματός τους για την Αρχαία Ελλάδα, τον πολιτισμό, το πνεύμα και την ιστορία του Μαραθώνιου.

NO COMMENTS

Leave a Reply