“Ηχοχρώματα της Ελλάδας” στη Νέα Υόρκη

“Ηχοχρώματα της Ελλάδας” στη Νέα Υόρκη

protopsalti«Μη παρακαλώ σας, μη λησμονάτε τη χώρα μου» τραγούδησε η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, αλλά και «Είμαστε ακόμα ζωντανοί», δίπλα σε αίθουσες με ανεκτίμητης αξίας εκθέματα που αναδεικνύουν τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια ενθουσίασε το κοινό με δικά της αγαπημένα τραγούδια, αλλά και με αναλλοίωτες συνθέσεις των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδριόπουλου, Λάγιου και άλλων, δίνοντας το ανεξίτηλο προσωπικό της στίγμα. Ταξίδεψε τους θεατές στην «ηχώ της νοσταλγίας τους» και στην «όμορφη και παράξενη πατρίδα», θυμίζοντάς τους συνάμα με τον στίχο της Λίνας Νικολακοπούλου και τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη ότι «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

«Ηχοχρώματα της Ελλάδας: Από τον Οδυσσέα Ελύτη στα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια» ήταν ο τίτλος της συναυλίας με την ‘Αλκηστη Πρωτοψάλτη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (τοπική ώρα). Διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ως μια παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση με την ευκαιρία της 58ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ την κάλυψη όλων των εξόδων ανέλαβε η Alma Bank και τα έσοδα από τις εισφορές -δεν υπήρχαν εισιτήρια- θα δοθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply