Επίτροπος στο Συμβούλιο Τέχνης του Ιλλινόις διορίστηκε η Έρικα Σπυροπούλου

Επίτροπος στο Συμβούλιο Τέχνης του Ιλλινόις διορίστηκε η Έρικα Σπυροπούλου

erika-spiropoulosΣτην τοποθέτηση της ομογενούς Έρικας Σπυροπούλου ως Επιτρόπου στο Συμβούλιο Τέχνης του Ιλλινόις προέβη ο Κυβερνήτης της πολιτείας, Πάτρικ Κουίν. Το Συμβούλιο απαρτίζεται από 21 ιδιώτες, οι οποίοι διορίζονται από τον Κυβερνήτη με κριτήριο την αποδεδειγμένη αφοσίωση και το ενδιαφέρον τους για την Τέχνη. Τα μέλη του Συμβουλίου υπηρετούν εθελοντικά, η θέση τους είναι άμισθη και είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη να αναπτύξουν τη δημόσια πολιτική της πολιτείας για την Τέχνη, να ενισχύσουν την ποιότητα των προγραμμάτων της με πολιτιστική ποικιλομορφία και να εγκρίνουν σχετικές δαπάνες και επιχορηγήσεις. Η αποστολή του Συμβουλίου είναι να συμβάλλουν μέσω της Τέχνης στην ανάπτυξη ενός ισχυρού, δημιουργικού και ενωμένου δικτύου πολιτών στο Ιλινόις.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυβερνήτη κ. Πάτρικ Κουίν για τον διορισμό αυτό που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για τον ελληνισμό του Σικάγο και των Η.Π.Α. γενικότερα» δήλωσε η κ. Σπυροπούλου. «Θα κάνω το καλύτερο γι’ αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνεται να αναδείξω τη σπουδαιότητα της Τέχνης στη ζωή μας. Η Τέχνη μιμείται και εμπνέει τη ζωή. Δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη δημιουργική τους φαντασία, να εκτιμήσουν την πολιτιστική διαφορετικότητα και να επικοινωνήσουν με τον συνάνθρωπο μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης. Πιστεύω ότι όλοι μας κρύβουμε έναν καλλιτέχνη μέσα μας».

Η κ. Σπυροπούλου είναι η σύζυγος του τ. Συντονιστή Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α. Θ. Γ. Σπυρόπουλου και μητέρα της Μαριάννα Σπυροπούλου που είναι η υπεύθυνη στο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων Ύδρευσης του Σικάγου. Η Έρικα αναπτύσσει, πλάι στον σύζυγό της, έντονη δραστηριότητα στα κοινά της Αμερικανικής και Ελληνοαμερικανικής κοινωνίας: «Μία από τις προτεραιότητές μου θα είναι να προαγάγω την Ελληνοαμερικανική Τέχνη και Πολιτισμό», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NO COMMENTS

Leave a Reply