Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ομογενής Ευτύχιος Βλαχάκης

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ομογενής Ευτύχιος Βλαχάκης

Van_Vlahakis_dies

Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευτύχης Βλαχάκης.
Ο Βαν -με αυτό το όνομα έγινε γνωστός στην Αμερική- έφυγε από την πατρίδα του τα Χανιά σε ηλικία 17 ετών.
Ηρθε στην Αμερική έτοιμος να αλλάξει τη ζωή του και τον κόσμο, και το έκανε. Έφυγε από την Κρήτη για να ξεφύγει από τη φτώχεια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πήγε στο Σικάγο του Ιλλινόις, να σπουδάσει Χημεία στο Πανεπιστήμιο Roosevelt. Πήγαινε στο σχολείο το πρωί και μετά κατευθείαν στη δουλειά, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.

Ο άνθρωπος που ήρθε στις ΗΠΑ με 22 δολάρια στην τσέπη του – και στην αρχή ζούσε σε καταφύγια αστέγων – λίγα χρόνια αργότερα ίδρυσε την Earth Friendly Products στο γκαράζ στο σπίτι του στο Σικάγο, IL. Ακολουθλωντας το όραμά του, η Earth Friendly Products είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία με οικολογικά προϊόντα καθαρισμού και μία από τους καλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ με πέντε οικολογικά εργοστάσια παραγωγής, ενώ τα προϊόντα εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία.

Η ζωή του έγινε ταινία πέρυσι το καλοκαίρι. Το «Green Story» ακολούθησε τη ζωή του από τις εποχές της ανέχειας στα Χανιά μέχρι την κατάκτηση της κορυφής στις ΗΠΑ.

Ο Ευτύχης Βλαχάκης ποτέ δεν ξέχασε στην Ελλάδα και ένα από τα όνειρά του ήταν επέκταση των επιχειρήσεων του στην πατρίδα του, ένα σχέδιο που είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από πέρυσι το καλοκαίρι όταν ίδρυσε την Earth Friendly Products-Hellas.

Η ξαφνική απώλειά του σε ηλικία 79 ετών, αποτελεί πλήγμα για την οικογένειά του (το γιο του Ιωάννη Βλαχάκη και τις κόρες του Kelly Βλαχάκης-Hanks και Έλλη Μανωλά), αλλά και την ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ.

NO COMMENTS

Leave a Reply