Απεβίωσε ο πρόεδρος της Atlantic Bank, Σπύρος Βουτσινάς

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Atlantic Bank, Σπύρος Βουτσινάς

spiros_VoutsinasΣε ηλικία 80 ετών απεβίωσε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ο πρόεδρος της Τράπεζας Ατλάντικ (AtlanticBank) των Ηνωμένων Πολιτειών, Σπύρος Βουτσινάς, έχασε την μάχη με τον καρκίνο στις 26 Απριλίου 2014.

H Atlantic Bank ήταν θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας από το 1953 μέχρι το 2006, όποτε πουλήθηκε στην αμερικανική τράπεζα New York Community Bank.

Ο κ. Σπύρος Βουτσινάς γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1933 στην Κεφαλονιά από την Ευγενία και το Γιώργο Βουτσινά. Έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Κεφαλονιά το 1953 που προκάλεσε ανεπανόρθωτες φθορές στο πατρικό του, μετανάστευσε στις Η.Π.Α.

Ο εκλιπών εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της New York Community Bank στις 31 Οκτωβρίου του 2003, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και στέλεχος της Atlantic Bank, της οποίας έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις 28 Απριλίου 2006.

Ο ομογενής τραπεζίτης εκτός από την πολύχρονη επαγγελματική δραστηριότητά του, ενεργοποιήθηκε στα κοινά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στηρίζοντας πολιτιστικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες.

Δεκάδες φορείς της Ομογένειας και γενικότερα της αμερικανικής κοινωνίας τον είχαν τιμήσει, ενώ στάθηκε αρωγός προσπαθειών για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, προώθησε και ανέδειξε αρκετά άτομα ελληνικής καταγωγής στο χώρο εργασίας του.

NO COMMENTS

Leave a Reply