44ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνισμού

44ο Ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνισμού

πρόκειται να αναστατώσει το New Jersey!

dancing

Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα οργανώνει το Φεστιβάλ Ελληνισμού που πρόκειται να ταρακουνήσει το New Jersey από τις 30 Μαΐου έως τη 1η Ιουνίου.

Φέτος όπως και στις προηγούμενες 43 διοργανώσεις, χιλιάδες επισκέπτες του μεγάλου Ελληνικού Φεστιβάλ θα αποχωρήσουν από την Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Ανδρέα έχοντας μάθει για τα καλά το πώς οι Έλληνες επιδιώκουν την διαφύλαξη της παράδοσης και των δεσμών τους με την ελληνική κουλτούρα με αρκετά χαρακτηριστικά-κλειδιά του ελληνικού πολιτισμού – στοιχεία που δεν λείπουν από καμία συγκέντρωση ελληνικής κοινότητας.

Κι αυτά δεν είναι άλλα, από
– Ολόφρεσκα, ζεστά και καλοψημένα ψητά και σπιτικές λιχουδιές
– Ζωντανή ελληνική μουσική και διασκέδαση με χορευτικό παραδοσιακής μουσικής
– Παραδοσιακά ελληνικά κρασιά και ποτά
– Ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, ακόμη και για τις μικρότερες ηλικίες
– Πολύς κόσμος

Έχουν αφιερωθεί εκατοντάδες ώρες στη προετοιμασία, προκειμένου τα πλήθη που θα ταξιδέψουν (ακόμα και ώρες ολόκληρες) για να παρευρεθούν, να μπουν κατευθείαν στο κλίμα της ξεχωριστής αυτής πολιτισμικής εμπειρίας.

Η τριήμερη γιορτή ξεκινά φέτος τη Παρασκευή 30 Μαΐου με φαγητό σε πακέτο. Οι βραδινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 5:00 μμ μέχρι τις 11:30 μμ. Το Σάββατο 31 Μαΐου οι πύλες ανοίγουν στις 12:00 μμ και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 11:30 μμ, ενώ την Κυριακή θα είναι ανοικτές απ’ την ίδια ώρα, με μόνη διαφορά ότι θα κλείσουν στις 8:00 μμ.

«Ακόμα κι αν οι πρωτάρηδες στο πανηγύρι δεν φτάσουν πεινασμένοι, αυτό δε θα κρατήσει και πολύ. Είναι σίγουρο πως θα υποκύψουν στον ήχο των ψητών και στη μυρωδιά από τον γύρο και το σουβλάκι, που θα τους ανοίξουν την όρεξη», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου της παροικίας του Αγίου Ανδρέα κ. Keith Marin.

«Μόλις δοκιμάσουν τα γευστικά πιάτα από το μενού μας, δε θα αργήσουν να ανακαλύψουν τις γλυκές λιχουδιές που θα ξεχειλίζουν από το τραπέζι των επιδορπίων και θα τους καλούν να τις δοκιμάσουν!»

Η διασκέδαση θα γίνει ιδιαιτέρως συναρπαστική, όταν το χορευτικό της Ελληνορθόδοξης Ένωσης Νέων (GOYA) και νεότεροι φίλοι ανέβουν στη σκηνή, μαγεύοντας τα πλήθη με τα γεμάτα ζωντάνια βήματά τους, τις φούρλες και τις χορευτικές τους φιγούρες. Χορευτές μαθημένους να ελίσσονται ανάμεσα στο πλήθος και να παρασύρουν τους παρευρισκομένους στο δικό τους ρυθμό.

Οι διοργανωτές από τη μεριά τους έχουν διασφαλίσει –και θα διασφαλίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ- πως είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια, με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για τα παιδιά. Τόσο οι ενήλικες όσο και οι μικρότεροι συμμετέχοντες θα απολαύσουν το παζάρι, και θα θαυμάσουν από κοντά τις χειροτεχνίες από πάσης φύσεως πωλητές.

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε βέβαια τις ξεναγήσεις σε εκκλησίες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκεί κανείς συνειδητοποιεί τη δεξιοτεχνία και τη λεπτομέρεια με την οποία στόλιζαν τον διάκοσμο της εκκλησίας με διαφόρων ειδών σκαλίσματα στο ξύλο, με πολύχρωμα βιτρό και χρυσοποίκιλτες εικόνες.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι καλύτερο έχει γίνει για την 44η διοργάνωση», πρόσθεσε ο Marin.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με το κουπόνι που θα βρείτε στο <a href=”http://www.biggreekfestival.com/”>site του Big Greek Festival</a>. Εκεί επίσης υπάρχει το πλήρες μενού, οδηγίες και πολλά ακόμη…

NO COMMENTS

Leave a Reply