Αρχαία Ελληνικά εκθέματα θα φιλοξενηθούν στο μουσείο του Σικάγο

Αρχαία Ελληνικά εκθέματα θα φιλοξενηθούν στο μουσείο του Σικάγο

2014_6_6ChicagoistFieldMuseumFall

Η ελληνική ιστορία, η κουλτούρα και ιδιαίτερα η ελληνική κουζίνα είναι κάτι που υπάρχει έντονα στο Σικάγο από την εποχή που οι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν στην πόλη το 1840. Είναι μέρος της ταυτότητας της πόλης. Από τους ντολμάδες, την σπανακόπιτα και το απλό μυρωδάτο αλλά νόστιμο ψητό κοτόπουλο που μπορείς να απολαύσεις στα ψηλά μπαλκόνια της ελληνική ταβέρνας Pegasus μια ηλιόλουστη μέρα, μέχρι τον ακαταμάχητο μπακλαβά και τα εθιστικά κουλούρια ( γνωστά ως τα κουλούρια του Louie)που προσφέρονται στο Πανελλήνιο ζαχαροπλαστείο, μπορούμε πλέον να πούμε ότι το Σικάγο έχει λατρέψει κάποια Ελληνικά έθιμα, παραδόσεις αλλά και γεύσεις. Ακόμα, στο Σικάγο πρωτοεμφανίστηκε ο Ελληνικός γύρος το 1968 και έπειτα εξαπλώθηκε και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Το Σικάγο όμως πρόκειται να αποκτήσει ακόμα πιο Ελληνικό χρώμα. Το μουσείο Field ανακοίνωσε τα σχέδια του να φιλοξενήσει μια προσωρινή έκθεση με θέμα την Αρχαία Ελλάδα. Η έκθεση αναμένεται να ξεκινήσει στο Σικάγο τον Νοέμβριο του 2015. Ο τίτλος της έκθεσης ονομάζεται «Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» και με αφετηρία το Σικάγο θα ταξιδέψει σε όλη την Βόρεια Αμερική. Αυτή η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του μουσείου του Σικάγο με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 500 αρχαιολογικά έργα τέχνης, τα οποία θα βγουν εκτός Ελλάδας για πρώτη φορά. Η έκθεση πρόκειται  δώσει έμφαση και στην καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα μάτια πολεμιστών, αθλητών, κληρικών και αρχόντων. Ακόμα πρόκειται για την πρώτη έκθεση που αφορά την Αρχαία Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια που θα ταξιδέψει σε όλη  την Αμερική.

NO COMMENTS

Leave a Reply