Ικανοποίηση εκφράζουν ελληνοαμερικανικοί φορείς

Ικανοποίηση εκφράζουν ελληνοαμερικανικοί φορείς

Ικανοποίηση εκφράζουν ελληνοαμερικανικοί φορείςΗ Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο, καθιστώντας την Άγκυρα υπόλογη για τις χριστιανικές περιουσίες στην Τουρκία και την Κύπρο. Ζητά το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και την επιστροφή των εκκλησιών, των χριστιανικών ιδρυμάτων και κειμηλίων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις κατεχόμενες από τα τουρκικά στρατεύματα περιοχές της Κύπρου, καθώς επίσης και να σεβαστεί τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής, του Ρεπουμπλικανού Εντ Ρόις (από την Καλιφόρνια), και του επικεφαλής της μειοψηφίας, του Δημοκρατικού Έλιοτ Ένγκελ (από τη Νέα Υόρκη), υιοθετήθηκε το νομοσχέδιο, με αριθμό 4347, που φέρει την ονομασία «Πράξη για τη λογοδοσία της Τουρκίας αναφορικά με τους Χριστιανικούς Ναούς», το οποίο ενισχύει παλαιότερο νόμο που ενέκρινε η Βουλή, το Δεκέμβριο του 2011.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις και να επιστρέψει κατασχεμένες περιουσίες χριστιανικών εκκλησιών και να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των Χριστιανών να εξασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

NO COMMENTS

Leave a Reply