Ελληνικά προϊόντα διακρίνονται στο 60ο “Fancy Food Show”

Ελληνικά προϊόντα διακρίνονται στο 60ο “Fancy Food Show”

food

Ένα από τα σπουδαιότερα εκθεσιακά γεγονότα για το τρέχον έτος, ολοκληρώθηκε. Στην 60η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Summer Fancy Food Show, που έλαβε χώρα το διάστημα 29/6-1/7 στη Νέα Υόρκη, στο Jacob K. Javits Convention Center, 2.730 εισαγωγείς, κατασκευαστές και επιχειρηματίες τροφίμων παρουσίασαν προϊόντα από 48 διαφορετικές χώρες σε 28.000 αγοραστές.

Χιλιάδες εκπρόσωποι από κορυφαία εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων των Η.Π.Α ,όπως οι Whole Foods, Kroger, Dean & DeLuca, Gourmet Garage και Mollie Stone’s Markets παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην έκθεση.

Φαίνεται πως η όρεξη των Αμερικανών για “εθνικά” τρόφιμα ολοένα και αυξάνεται με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 88.3 δισ. δολάρια το 2013, νούμερο ρεκόρ για την τέταρτη συνεχή χρονιά της διοργάνωσης που αντιστοιχεί σε 18.4% αύξηση σε σχέση με το 2011.

Οι Έλληνες κατασκευαστές και διανομείς τροφίμων προσέλκυσαν μεγάλο κομμάτι της προσοχής των media και των παρευρισκόμενων, δεδομένου ότι τα ελληνικά προϊόντα μόλις άρχισαν σιγά-σιγά να λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει από ένα έθνος που, αν και αποθεώνει την Μεσογειακή διατροφή, δεν φαίνεται να είναι εξοικειωμένο με ελληνικές μάρκες που προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Ανάμεσα στις Ελληνικές και Κυπριακές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην διοργάνωση συγκαταλέγονται οι: Delta Foods, Agrovim,Neophytou Serano Nuts, Artemis, Charalampides Christis, Entopia Oil, Farmhouse, Georgoudis, Greektopia, Kanakis, Kriton Artos, Kyknos, Melissa, Mitsides, Nestos, Nera Kritis, Olive Vision, Pavlides, Panprod, Papouis, Phoenicia Specialty, Pittas Dairy, Real Greek Wines, Rodoula Pastries, Royal Tsatsoulis, Sevitel Oil, Siouras, Soya Hellas, Stylis Olives, Tsatsakis Cretan Breads, Vianos Oil και Zanae.

Εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, η διοργάνωση πλαισιώθηκε από εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως τα “How to Use Social Media Marketing to Grow Your Business” και “GMO: What You Need to Know Today” αλλά και τον διαγωνισμό 2014 sofi™ Awards 2014 για τα πιο εκλεκτά φαγητά και ποτά της φετινής χρονιάς. Στην τελετή απονομής των βραβείων μίλησε ο Dominique Ansel, ιδιοκτήτης του Dominique Ansel Bakery στην Νέα Υόρκη και δημιουργός του Cronut.

NO COMMENTS

Leave a Reply