Ο Τζο Μπάιντεν στην Κληροκολαϊκή Συνέλευση Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Τζο Μπάιντεν στην Κληροκολαϊκή Συνέλευση Αρχιεπισκοπής Αμερικής

αρχιεπισκοπή αμερικής

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στη Φιλαδέλφεια της πολιτείας Πενσυλβάνιας, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου. Στο επίσημο δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Συνέλευσης θα παρευρεθεί και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση ασχολείται με όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή, την ανάπτυξη και ενότητα της Εκκλησίας σε θέματα δογματικής και κανονικής φύσεως ενώ μεριμνά και για ό,τι αφορά τα ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, όπως για οικονομικά και διοικητικά θέματα, διακονίες της φιλανθρωπίας και της εκπαιδεύσεως και γενικά τον αυξανόμενο ρόλο και επιρροή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη ζωή της Αμερικής. Το θέμα της φετινής Συνέλευσης είναι ζωτικής σημασίας για την Εκκλησία και διατυπώνεται στην φράση: “Η Ορθόδοξη Χριστιανική Οικογένεια: Κατοικητήριον του Χριστού και Μαρτυρία του Ευαγγελίου Του”.

Την ευθύνη πραγματοποίησης της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης ανέλαβε η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, της οποίας ηγείται ο μητροπολίτης Ευάγγελος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπήσουν οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Βελγίου Αθηναγόρας.
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος θα προεδρεύσει της Κληρικολαϊκής, δήλωσε ότι «η ιστορική αυτή Συνέλευση είναι ένας θεσμός ο οποίος άρχισε το 1922 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ανά διετία, με κάποιες διακοπές στην εποχή του πολέμου. Στη φετινή Συνέλευση», όπως επεσήμανε, «θα μετέχουν αντιπρόσωποι απ’ όλες τις ενορίες μας. Έχουμε 540 ενορίες στην Αμερική και θα λάβουν μέρος οι ιερείς, οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των ενοριών και οι κυρίες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των ενοριών».
Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανέφερε ότι «η Κληρικολαϊκή Συνέλευση είναι το νομοθετικό όργανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αλλά ταυτοχρόνως είναι ένας θεσμός που δίνει την ευκαιρία στα αντιπροσωπευτικά μέλη της Εκκλησίας μας απ’ όλη την Αμερική να βρεθούν μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν βασικά θέματα της Εκκλησίας και να εμπλουτίσουν τη ζωή των ενοριών τους.

NO COMMENTS

Leave a Reply