Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για το comeback της Ελλάδας

Ο Τζο Μπάιντεν μιλά για το comeback της Ελλάδας

biden

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν παρευρέθηκε στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία πραγματοποιείται στην Φιλαδέλφεια, από τις 6 έως τις 10 Ιουλίου. Στον λόγο που εκφώνησε στο επίσημο δείπνο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, αναφέρθηκε κυρίως στο Κυπριακό και στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλώνοντας ήπια αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση.

Στην αρχή της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν μίλησε θερμά για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη σχέση που ανέπτυξαν. Αναφερόμενος στις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είπε πως το δικαίωμα του ποιος θα είναι πατριάρχης δεν θα το αποφασίσει κανένα κράτος ενώ υποστήριξε και το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Θράκης.

«Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου όλα αυτά τα χρόνια, στα οποία έχω υπηρετήσει πρόεδρος της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αντιπρόεδρος με ευρείες ευθύνες στα θέματα εθνικής ασφαλείας, είναι πως μετά από 40 χρόνια υπάρχουν ακόμη τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Είναι πολύς-πολύς-πολύς καιρός», είπε ξεκινώντας την αναφορά του στο Κυπριακό. Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε αναγκαία την προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία, δηλώνοντας ωστόσο πως πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση, καθώς και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά το μέλλον της οικονομίας της Ελλάδας, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «Η Ελλάδα κάνει comeback. Η αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχής της χώρας είναι σημαντική γιατί θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο να εκτιναχθεί η οικονομία της, αλλά και να αλλάξει την γεωπολιτική της Μεσογείου».

NO COMMENTS

Leave a Reply