Συνάντηση ομογενών με Κέρι και Μπάιντεν

Συνάντηση ομογενών με Κέρι και Μπάιντεν

biden carry

Τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι και άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου θα συναντήσουν στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του 30ου ετήσιου συνεδρίου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ).

Το φετινό συνέδριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουλίου και οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 17 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας θα ζητήσουν άσκηση «συγκεκριμένων πιέσεων» προς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, Φίλιπ Κρίστοφερ, δήλωσε: «Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η Τουρκία οδηγείται προς τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Ενώ σήμερα βλέπουμε την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή μέρους της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Κύπρου δεν έκαναν τίποτα σε βάρος της Τουρκίας».

Όπως επισημαίνεται, στο συνέδριο θα λάβουν μέρος άνω των εκατό προέδρων και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων, ενώ σειρά συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν στον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Κογκρέσο.

Την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, θα δοθεί στα σκαλιά του Καπιτωλίου συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα κάνουν δηλώσεις ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Εντ Ρόις και στελέχη ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Παράλληλα θα εγκαινιαστεί μια έκθεση φωτογραφίας της Κύπριας βραβευμένης δημοσιογράφου-φωτοειδησεογράφου, Αντιγόνης Σολομωνίδου-Δρουσιώτου στο Καπιτώλιο. Το θέμα της έκθεσης είναι «Κυπριακές φιγούρες: πολιτιστική πολυμορφία-σύγκλιση και συνύπαρξη», που αναφέρεται «στον Κόσμο της Κύπρου, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, θρησκειών και αντιλήψεων», όπως η ίδια αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης.

NO COMMENTS

Leave a Reply