Παγκόσμια διάκριση στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την προσφορά του στην τέχνη

Παγκόσμια διάκριση στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την προσφορά του στην τέχνη

Dimitris-Daskalopoulos

Τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Έλληνα βιομήχανο και συλλέκτη έργων τέχνης, επέλεξε να τιμήσει φέτος ο οργανισμός «Independent Curators International». Πρόκειται για μία παγκοσμίου εμβέλειας διάκριση για τη προσφορά του κ. Δασκαλόπουλου στη σύγχρονη τέχνη μέσω των δράσεων της συλλογής του, αλλά και του πολιτιστικού και αναπτυξιακού οργανισμού «ΝΕΟΝ» που ίδρυσε πριν από ένα χρόνο.

Το «Independent Curators International», που ιδρύθηκε το 1975 στη Νέα Υόρκη, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει εκθέσεις, εκδηλώσεις, και εκδίδει βιβλία και καταλόγους για επιμελητές και φιλότεχνους σε όλο τον κόσμο. Με έδρα τη Νέα Υόρκη ο οργανισμός δραστηριοποιείται σε 42 χώρες και συνεργάζεται με 478 μουσεία και άλλα καλλιτεχνικά ιδρύματα. Το Leo Award απονέμεται κάθε χρόνο από το 1997 και φέρει το όνομα του Leo Castelli, του σημαντικού συλλέκτη και μαικήνα κορυφαίων καλλιτεχνών, ενώ στο παρελθόν το βραβείο έχουν πάρει οι Miuccia Prada, Dasha Zhukova,  Roy και Dorothy Lichtenstein.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης, που έγινε σήμερα από τον οργανισμό «Independent Curators International», ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙCI, Renaud Proch, τόνισε:  «Από το 1997 το ICI  μέσω του Leo Award αναγνωρίζει την προσφορά πρωτοπόρων ιδιωτών που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και υποστηρικτικά περιβάλλοντα για τη σύγχρονη τέχνη. Φέτος τιμούμε τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για την οραματική προσέγγιση στον τρόπο συλλογή έργων τέχνης και για τα νέα μοντέλα που διερευνά για την έκθεση μιας συλλογής τέχνης. Ο Δασκαλόπουλος δημιούργησε τον «ΝΕΟΝ», έναν «οργανισμό χωρίς τοίχους» για να προσφέρει υποστήριξη σε καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης, να δημιουργήσει νέο κοινό μέσω εκθέσεων και δράσεων με ελεύθερη είσοδο, ενώ δημιουργεί ένα διεθνές δίκτυο πολιτιστικών συνεργασιών. Φέτος το ICI έχει την τιμή να καλωσορίσει τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στις τάξεις των Leo».

Η βράβευση του κ. Δασκαλόπουλου θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, στην ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του ICI στη Νέα Υόρκη.

NO COMMENTS

Leave a Reply