Πρόεδρος της Atlantic Bank η Νάνσυ Παπαϊωάννου

Πρόεδρος της Atlantic Bank η Νάνσυ Παπαϊωάννου

Nancy-Papaioannou

Η Νάνσυ (Αθανασία) Παπαϊωάννου εκλέχτηκε ομόφωνα πρόεδρος της Atlantic Bank, θυγατρικής του ομίλου New York Community Bancorp, inc. Η εκλογή της, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, έγινε από την Συμβουλευτική Επιτροπή.

Η Νάνσυ Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, και φοίτησε στο Αρσάκειο, αναγνωρισμένο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στη Γαλλική Σχολή. Σε ηλικία των 18 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το 1990 μετατέθηκε στη θυγατρική εταιρεία στις Η.Π.Α., την Atlantic Bank της Νέας Υόρκης.

Εκεί συνέχισε τις σπουδές τις με ειδίκευση στη Λογιστική και Τραπεζική, και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Marymount στο Μανχάταν με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το Φεβρουάριο του 2001, έχοντας πλέον συγκεντρώσει εμπειρίες και γνώσεις, έγινε διευθύντρια του Ομίλου της Atlantic Bank και παρέμεινε στην ίδια θέση, ακόμα και μετά την αγορά της Atlantic Bank από την αμερικανική τράπεζα New York Commercial Bank το 2006.

Η Νάνσυ Παπαϊωάννου συμμετέχει ενεργά στα κοινά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι επίσης μέλος πολλών Ελληνοαμερικανικών οργανισμών στην Νέα Υόρκη.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή της τράπεζας είχε ξεκινήσει την αναζήτηση νέου προέδρου ήδη από την άνοιξη, μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου, Σπύρου Βουτσινά, που είχε εκλεχτεί το 2006.

Τέλος, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Atlantic Bank όρισε και νέα Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της New York Commercial Bank, Ιωσήφ Φικαλόρα και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Τζον Κατσημάδη, Νίκο Μπορνόζη, Σπύρο Μυλωνά και Σάββα Κωνσταντινίδη. Όσον αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Atlantic Bank, μέλη του είναι επίσης ο πρώην Πρέσβης της Κύπρου στις Η.Π.Α., Ανδρέας Ιακωβίδης, ο Νίκος Καφές, ο Mitchell Rutterκαι ο Τζον Τσιμπινός.

NO COMMENTS

Leave a Reply