«Έφυγε» ο επιφανής ομογενής Θέοδωρος Σπυρόπουλος

«Έφυγε» ο επιφανής ομογενής Θέοδωρος Σπυρόπουλος

SpiropoulosΑπεβίωσε στο Σικάγο ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Ο εκλιπών διετέλεσε Συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ και στέλεχος αρκετών ομογενειακών φορέων.
«Είχα μακρά συνεργασία με τον αείμνηστο Θεόδωρο Σπυρόπουλο και πραγματικά λυπάμαι για το θάνατό του» δήλωσε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Είναι μία απώλεια για τον Ελληνισμό» όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι «είχε βοηθήσει από την αρχή σε όλες τις δραστηριότητες του οργανωμένου Απόδημου Ελληνισμού, στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και μπορώ να πω, κατά κυριολεξία, ότι, από την άποψη αυτή, ο Ελληνισμός της Αμερικής γίνεται φτωχότερος».

O εκλιπών ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας, ανέπτυξε φιλανθρωπική δράση και έδωσε μάχη για την προώθηση των ελληνικών ζητημάτων και την ανάδειξη της ελληνικής παιδείας.
«Το πολύτιμο αγαθό της ελληνικής παιδείας, που κληρονομήσαμε ως έθνος, οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού», είχε επισημάνει στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2012.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply