Η πιο δημοφιλής δημοσιογράφος του Σαν Φρανσίσκο είναι Ελληνίδα

Η πιο δημοφιλής δημοσιογράφος του Σαν Φρανσίσκο είναι Ελληνίδα

dhmosiografosΗ πιο δημοφιλής και βραβευμένη δημοσιογράφος και ανκοργούμαν του Σαν Φρανσίσκο, έχει αίμα ελληνικό. Πρόκειται για τη βραβευμένη Βίκυ Λιβιάκη, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του τηλεοπτικού δικτύου KRON 4.

Εχει κερδίσει δύο ΕΜΜΥ για τηλεοπτικές παραγωγές, έχει έξι βραβευμένα ρεπορτάζ από το Associated Press και βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Μίνι Σειράς.

Μάλιστα οπως αναφέρει το newgreektv, η ίδια κρατάει με υπερηφάνεια το ελληνικό της όνομα και όπως λέει μεγάλωσε σε ελληνικό περιβάλλον, λόγω των γονέων της: «Δεν θέλησα ποτέ να αλλάξω το ελληνικό μου επώνυμο. Μου αρέσει πάντα να εξηγώ σε όσους με ρωτάνε για τις ρίζες του, που προέρχονται από το νησί της Κρήτης»

Ο πατέρας της Κρητικός μετανάστευσε στις ΗΠΑ και η Βίκυ μεγάλωσε στο Σακραμέντο με καταγωγή από Κρήτη, Καλαμάτα και Κόρινθο, ενώ ήταν πάντα κοντά στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Οσο για την καριέρα στην τηλεόραση, η ίδια εξηγεί ότι υπήρχαν επιρροές από το οικογενειακό περιβάλλον, αφού ο πατέρας της εργαζόταν ως τεχνικός τηλεόρασης, ενώ η μητέρα της είχε… καλλιτεχνική φλέβα, με παρουσία ακόμη και στο Broadway!

Ετσι ξεκίνησε σπουδές στην δημοσιογραφία και αρχικά ως freelance ρεπόρτερ με πολύ δυναμικές δουλειές, και αργότερα με μόνιμη παρουσία στο στούντιο, ξεχώρισε και έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο Σαν Φρανσίσκο, με εκπομπές οι οποίες ήταν και είναι πολύ δημοφιλείς.

NO COMMENTS

Leave a Reply