‘Εκθεση του Ινστιτούτου του Πανεπηστημίου της Νέας Υόρκη

‘Εκθεση του Ινστιτούτου του Πανεπηστημίου της Νέας Υόρκη

exhibition
Το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκη ςτις 8 Οκτωβρίου 2014 , ξεκίνησε έκθεση με θέμα τη μελέτη του Αρχαίου Κόσμου.
Η έκθεση πραγματεύεται την ανάμειξη των λαών της αρχαίας Αιγύπτου με τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής κυριαρχίας στη περιοχή.

Η παρουσίαση της έκθεσης που φέρει το τίτλο «Όταν οι Έλληνες κυβέρνησαν την Αίγυπτο από τον Μέγα Αλέξανδρο στην Κλεοπάτρα”, ασχολείται με την ποικιλομορφία των πολιτισμών που συνυπήρξαν στην Αίγυπτο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η δυναστεία των Πτολεμαίων χειραγωγείται μέσα στη μακρόχρονη παράδοση της πολιτιστικής και θρησκευτικής έκφρασης, καθώς και τους δικούς τους οικογενειακούς δεσμούς, προκειμένου να διατηρήσουν την εξουσία και να εμπνεύσουν πίστη μεταξύ των διαφορετικών πληθυσμών.

Διαθέτει 150 αντικείμενα και επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους η ελληνική και αιγυπτιακή κουλτούρα συνυπάρχοντας δημιούργησε νέες μορφές έκφρασης.

Η έκθεση περιλαμβάνει βασιλικές προσωπογραφίες, θρησκευτικά και ταφικά αντικείμενα καθώς και γραπτά σε πάπυρο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πολιτιστική υβρυδικής ελληνικής βασιλικής κατοικίας. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 20 παραδείγματα, φωτίζοντας προσεκτικά την εικονογραφία και το ύφος για να αναδείξει την πτολεμαϊκή κυριαρχία και το τρόπο που τοποθετείται μέσα στην ιστορική γραμμή της Αιγύπτου των Φαραώ.

Μια σειρά από χειρόγραφα σε πάπυρο πληροφορούν για τις γλώσσες που ομιλούνταν στην Αίγυπτο, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πτολεμαϊκής κυριαρχίας.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, 2015.

NO COMMENTS

Leave a Reply