Στον ομογενή επιχειρηματία Γ. Λογοθέτη το Capital Link Leadership Award

Στον ομογενή επιχειρηματία Γ. Λογοθέτη το Capital Link Leadership Award

SONY DSCΓια τις επιχειρηματικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, τιμήθηκε ο ομογενής επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Libra, Γιώργος Λογοθέτης, με το «Capital Link Leadership Award» για το 2014, στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ της Capital Link, στη Νέα Υόρκη.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Λογοθέτης μίλησε για την ελληνική καταγωγή του, για την περηφάνια που νιώθει ως παραλήπτης του βραβείου, συνεχάρη τους διοργανωτές του φόρουμ Νίκο και Όλγα Μπορνόζη και αναφέρθηκε εκτενώς στην «ελληνική εμπειρία», τους νέους της Ελλάδας που χρειάζονται στήριξη, τα συναισθήματα που βιώνει όταν επισκέπτεται την χώρα, καθώς και τις πρωτοβουλίες του να επενδύσει, να στηρίξει και να συμβάλει στην ανόρθωση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο τιμώμενος Ελληνοαμερικανός παρουσίασε τις δραστηριότητες του «Libra Internship Program» και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award), το οποίο ίδρυσε και διαχειρίζεται ο όμιλος Libra και με μία δέσμευση 10.000.000 δολαρίων «επιδιώκει να δημιουργήσει ευκαιρίες», όπως ειπώθηκε, τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους Έλληνες επιχειρηματίες, μέσω της παροχής άτοκης χρηματοδότησης, της συμβουλευτικής καθοδήγησης και ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

Το «Capital Link Leadership Award» δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το «Capital Link Leadership Award» για το 2012 είχε απονεμηθεί στον επίσης ομογενή επιχειρηματία Ανδρέα Ν. Λιβέρη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, ενώ το «Capital Link Leadership Award» για το 2013 απονεμήθηκε στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, Τζον Κάλαμος, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Calamos Investments.

Τον τιμώμενο παρουσίασε ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠA, Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος του απένειμε το βραβείο. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Νικόλαος Μπορνόζης, πρόεδρος της Capital Link, ενώ τα εισαγωγικά σχόλια έκανε ο Πάνος Παπάζογλου της Country Managing Partner της EY. Οι ομιλητές τόνισαν τη «σημαντική και πολύπλευρη συμβολή» του Γιώργου Λογοθέτη όχι μόνο στη σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, αλλά και στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας ως «επενδυτικός προορισμός» μεταξύ των διεθνών επιχειρηματικών κύκλων.

Στην εκδήλωση μετά δείπνου παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, διευθυντές ελληνικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη, αρκετοί επιχειρηματίες και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Αλέξις Χριστοφόρους.
(Πηγή

NO COMMENTS

Leave a Reply