Ομπάμα σε Τσίπρα: “Ξεκουράσου για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά σου…”

Ομπάμα σε Τσίπρα: “Ξεκουράσου για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά σου…”

assets_LARGE_t_420_54426171_type12128

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του.

Σύμφωνα με πηγές από το μέγαρο Μαξίμου, ο Ομπάμα εξέφρασε στον Ελληνα Πρωθυπουργό την στήριξή του στις προσπάθειες να φύγει η Ευρώπη από τις πολιτικές λιτότητας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη, υποσχόμενος συνεργασία των Υπουργών Οικονομικών, επ’ αυτού.

Συνέστησε δε στον κ. Τσίπρα, να ξεκουραστεί μετά την επίπονη προεκλογική προσπάθεια, για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά του, όπως έγινε με τα δικά του, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να απαντά ότι είναι δύσκολο, αφού υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις μπροστά.

“Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τον νέο Πρωθυπουργό και τη νέα Κυβέρνησή του”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση, για το «ποιά είναι η αντίδραση του Λευκού Οίκου, για τη θητεία του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, μέχρι στιγμής, καθώς και για την επιθυμία και την προσπάθειά του να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο διάσωσης”

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, “ο Ελληνικός λαός έχει κάνει πολλά δύσκολα, άλλα σημαντικά βήματα, για να καλλιεργήσει το έδαφος της οικονομικής ανάκαμψης. Ως μακροχρόνια φίλη και σύμμαχος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές των Ελλήνων, και εκείνες της διεθνούς κοινότητας, για να ενισχυθούν τα θεμέλια της μακροπρόθεσμης ευημερίας στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι, “συνεχίζουμε επίσης να συζητούμε τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη θα μπορούσε να τονώσει τη ζήτηση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που λειτουργεί υποστηρικτικά των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, και αλλού στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, είναι οπωσδήποτε μια κατάσταση την οποία παρακολουθούμε στενά”.

Σε άλλη ερώτηση αν μπορεί να είναι «πιο συγκεκριμένος, για το αν θα υποστηρίζετε (ΗΠΑ) την επιθυμία της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους διάσωσής της, ή θα υποστιρίξετε την θέση της Γερμανίας, η οποία είναι ο μεγάλος πιστωτής σε αυτό το πακέτο”, ο κ. Σουλτς ανέφερε:

“Λοιπόν, νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις. Και έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση, αν οι ΗΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς (σ’ αυτό το ζήτημα), ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επεσήμανε ότι, “παραμένουμε (οι ΗΠΑ) σε επικοινωνία, με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους ηγέτες, σχετικά με τα μέτρα που είναι αναγκαία για διασφάλιση ότι έχει επιτύχει η πρόοδος στην Ελλάδα, και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση”.

NO COMMENTS

Leave a Reply