Γλυκές αλχημείες για καλό σκοπό στο Φεστιβάλ Σοκολάτας του Μόμπαϊλ στην Αλαμπάμα...

Γλυκές αλχημείες για καλό σκοπό στο Φεστιβάλ Σοκολάτας του Μόμπαϊλ στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

3A568C1B659CBA3C1B44BB89A7AD5229

Παγωτό σοκολάτα, γαρνιρισμένο με ζεστή σάλτσα, τρουφάκια βατόμουρο, μπακλαβάδες, κέικ, πραλίνες, ακόμα και βότκα μαρτίνι, όλα φτιαγμένα με σοκολάτα, πρoσφέρθηκαν στους “γλυκατζήδες” επισκέπτες, του Φεστιβάλ Σοκολάτας του Μόμπαϊλ, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε, για έβδομη χρονιά, το τοπικό καταφύγιο για κακοποιημένες γυναίκες: “Οίκος της Πηνελόπης”, που λειτουργεί υπό την “ομπρέλα” της γυναικείας οργάνωσης της AHEPA, “Θυγατέρες της Πηνελόπης”.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα www .al.com, το Φεστιβάλ είχε κάτι για όλες τις ηλικίες. Ενήλικες, παιδιά του γυμνασίου και μικρότερα παιδιά συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, όπου έπρεπε να δημιουργήσουν, με πρώτη ύλη τα περιτυλίγματα από τα ζαχαρωτά. Αλλά και οι επαγγελματίες, κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις πιο λαχταριστές τους δημιουργίες, και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ειδικοί στη ζωγραφική προσώπου, έφτιαχναν μουστάκια από σιρόπι σοκολάτας.

Τα έσοδα του Φεστιβάλ, διατέθηκαν στον “Οίκο της Πηνελόπης”, που προφέρει καταφύγιο στα θύματα κακοποίησης από το 1979. Η διευθύντρια του φορέα, Τόνι Αν Τόρανς, τόνισε ότι, το Φεστιβάλ Σοκολάτας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις, για συγκέντρωση χρημάτων, αν και πριν από την πρώτη διοργάνωση, το 2009, είχε αμφιβολίες για την προσέλευση του κόσμου.

NO COMMENTS

Leave a Reply