Αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με Ελληνική Σημαία: Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα

Αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με Ελληνική Σημαία: Η Ελλάδα ορθώνει ανάστημα

nation-630x398

Με διθυραμβικά σχόλια για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ελληνική Σημαία και μία γροθιά, και αναφορές στη διαφορετική πολιτική που ακολουθεί για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση της κρίσης, το αμερικανικό περιοδικό The Nation κυκλοφορεί με τίτλο,  “Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της”.

Σε εκτενές ρεπορτάζ – ανασκόπηση,  απαριθμούνται όλες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις,  που οδήγησαν στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, το αμερικανικό περιοδικό σημειώνει ότι,  “αυτές θα συνεχιστούν για μήνες, με κρίσιμα ορόσημα, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο”.

Ο συντάκτης του αφιερώματος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων,  και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς όπως τονίζει,  “κάποιοι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι ήδη έξαλλοι με τις παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι,  ο Αλέξης Τσίπρας έχει προδώσει τις υποσχέσεις του”.

Καταλήγοντας ο συντάκτης του άρθρου τονίζει ότι,  “ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, χρειάζεται και το φιλελεύθερο και το ριζοσπαστικό κομμάτι του, γιατί έχει μια διπλή εντολή:

Να τελειώσει τη λιτότητα,  και να αποκαταστήσει τα χαμένα δικαιώματα, μένοντας στην Ευρωζώνη. Αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ασυμβίβαστα, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι,  περίπου τα τρία τέταρτα των Ελλήνων, εξακολουθούν να τα επιθυμούν και τα δύο”.

nation11

 

NO COMMENTS

Leave a Reply