Η Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων Ομπάμα – Τουσκ

Η Ελλάδα στο τραπέζι των συζητήσεων Ομπάμα – Τουσκ

mega_LARGE_t_53761_1339958_type12250

Το θέμα της Ελλάδας,  αλλά και εν γένει της ευρωπαϊκής ανάπτυξης θα συζητήσουν -μεταξύ άλλων- ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  Ντόναλντ Τουσκ, ,όπως είπε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος καλωσορίζοντάς τον στον Λευκό Οίκο.

“Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και την παγκόσμια οικονομία,  και αυτό θα είναι μια ευκαιρία για μας, να υπογραμμίσουμε τις ευκαιρίες για την ενίσχυση του εμπορίου μέσω της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας που συζητείται επί του παρόντος  μεταξύ των δύο μερών”,  είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: “Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα,  και ό, τι άλλο μπορεί να γίνει για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, η οποία έχει προφανώς υστερήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά, οκτώ χρόνων, και καταλήγει να έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία,  και στην οικονομία των ΗΠΑ”.

Ο Ντόναλντ Τουσκ αφού ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα δήλωσε ότι,  οι δυο πλευρές θα έχουν πολλά να συζητήσουν και θα δώσουν “ιδιαίτερη προσοχή” σε τρία θέματα, τις “κρίσιμες σχέσεις” με τη Ρωσία, στο πλαίσιο της Ουκρανίας, την τρομοκρατική απειλή και τη δράση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και τις διαπραγματεύσεις για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙP).

 

NO COMMENTS

Leave a Reply