Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Σαουδική Αραβία

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για τη Σαουδική Αραβία

assets_LARGE_t_420_53647841_type13031

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, καλούν τους πολίτες τους να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες,  εάν σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Αμερικανική Πρεσβεία. Οι αυξημένες ανησυχίες που αφορούν στην ασφάλεια,  οδηγούν τις ΗΠΑ να αναστείλουν Κυριακή και Δευτέρα, τις προξενικές υπηρεσίες στη χώρα.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πρεσβείας αναφέρεται ότι,  οι προξενικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στο Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταχράν αναστέλλονται για τις δύο επόμενες ημέρες, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, μετέδωσε ότι η απειλή είναι τόσο σοβαρή, ώστε στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας θα βρίσκεται μόνο ελάχιστος αριθμός υπαλλήλων, κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ημερών.

Την περασμένη Παρασκευή, η Πρεσβεία είχε εκδώσει προειδοποίηση αναφέροντας ότι, δυτικοί εργαζόμενοι σε εταιρείες πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, πιθανόν να αποτελούν στόχο επιθέσεων ανταρτών.

NO COMMENTS

Leave a Reply