Ραντεβού Λαγκάρντ – Βαρουφάκη την Κυριακή

Ραντεβού Λαγκάρντ – Βαρουφάκη την Κυριακή

newego_LARGE_t_1101_54488300_type12713

Τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισκέπτεται αύριο στην Ουάσινγκτον ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, πρόκειται για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζουν ότι, “δεν υπάρχουν “5”, “6” ή “7” μέτρα “φωτιά” στο τραπέζι”, αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπάρχουν από Ελληνικής πλευράς οι “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι, ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ έρχεται μία ημέρα αφότου το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσαν το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο έκανε λόγο για απόσυρση του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα, εν μέσω δυσαρέσκειας, για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ ανέφερε ότι, “οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες συνεργαζόμενες με τις Ελληνικές Αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής, κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών”.

“Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων (των θεσμών)”.

NO COMMENTS

Leave a Reply