Ο Γιάννης Κότσιρας σε φιλανθρωπική συναυλία στό Μανχάταν τής Νέας...

Ο Γιάννης Κότσιρας σε φιλανθρωπική συναυλία στό Μανχάταν τής Νέας Υόρκη

AKTINA Kotsiras
Στο Kaye Playhouse στο Hunter College στο Μανχάταν, ο Γιάννης Κότσιρας εντυπωσίασε το κοινό με μια συγκινητική ερμηνεία του κλασικού τραγουδιού, “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”, τού Μίκη Θεοδωράκη, σε ένα ταξίδι της Ελληνικής Μουσικής, για τήν ΑΚΤΙΝΑ FM-WNYE 91.5FM, με την συνεργασία της ραδιοφωνικού παραγωγού, Έλενα Μαρουλέτη.

Αυτή η νέα διοργάνωση συναυλιών, από αναγνωρισμένη παγκοσμίως φήμης ΑΚΤΙΝΑ, είναι μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής του οργανισμού, να φέρει στη Νέα Υόρκη εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις με καταξιωμένους τραγουδιστές και καλλιτέχνες, από την Ελλάδα.

AKTINA KotsirasΟ Γιάννης Κότσιρας, ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα σε παγκόσμιο επίπεδο, Ελλήνων καλλιτεχνών ερμήνευσε τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία του, που περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη (Ζορμπάς ο Έλληνας), καθώς και άλλους κορυφαίους συνθέτες, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίμης Πλέσσας.

Η μουσική αποδώθηκε, κατά τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο που χαρακτηρίζει, τους επίσης διακεκριμένους σολίστες, τόν Άκη Κατσουπάκη, στα πληκτρολόγια, τόν Βαγγέλη Μαχαίρα στά, μπουζούκι / τζουρά / μαντολίνο, και τον Κώστα Μίχαλο, στα, κιθάρα / φωνητικά.

Ο Κότσιρας ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φωνή του και την ικανότητά του, να ταιριάζει μαζί τα διάφορα αντιπροσωπευτικά είδη της Ελληνικής μουσικής, όπως άλλωστε,και η δημοφιλής Ρεμπούτσικα,(Ελληνικό μπλουζ), στα Ρεμπέτικα και Λαϊκά, με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του το 1990.

Η καταπληκτική καριέρα του, στέφεται με πολλά ρεκόρ σε πλατίνα και χρυσό, εξαιρετικές συνεργασίες με τη θρυλικούς Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές, με sold out συναυλίες και με χιλιάδες οπαδούς, σε όλο τον κόσμο.

Έχει κυκλοφορήσει περίπου 20 προσωπικούς δίσκους, και εμφανίστηκε ως φιλοξενουμενος, σε 16 άλλες συναυλίες, που διαθέτουν διαφορετικές μορφές της Ελληνικής μουσικής, όπως Λαϊκά, Ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σύγχρονα.

Είχε επίσης επιλεγεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή στήν Αθήνα το 2004, για να ηχογραφήσει το θεματικό τραγούδι για την Λαμπαδηδρομία τής Αθήνας, καθώς και άλλα τραγούδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνο το έτος.
Η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα στο Kaye, σηματοδοτεί την πρώτη προσωπική του προσφορά, στις ΗΠΑ.
(Photo by: Anastasio Mentis Photography)


NO COMMENTS

Leave a Reply