Η 12η οργάνωση του San Francisco Greek Film Festival έκλεισε τις πύλες...

Η 12η οργάνωση του San Francisco Greek Film Festival έκλεισε τις πύλες της για φέτος

xenia-nig20b

Το “Xenia” και το “Forever Young” (Δεν Θα Γεράσουμε Ποτέ), απέσπασαν τα βραβεία Astro του San Francisco Greek Film Festival, δίνοντας στον πρωτοεμφανιζόμενο πρωταγωνιστή Κώστα Νικούλη διπλή χαρά, αφού οι δύο πρώτες του εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη, ήταν αυτές που ξεχώρισαν.

Συγκεκριμένα η ταινία του Πάνου Κούτρα, που ένα χρόνο πριν βρισκόταν στις Κάννες, το “Xenia”, ενθουσίασε το κοινό του San Francisco Greek Film Festival για την πρωτοτυπία, την αμεσότητα της, την τόλμη της και την καθαρή ματιά της. Ακολούθησαν στην ψηφοφορία, η “Μικρά Αγγλία”, του Παντελή Βούλγαρη (ταινία κλεισίματος του φεστιβάλ και επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ), και “Ο Εχθρός μου”, του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Το “Forever Young”, που έδωσε τη δυνατότητα στην Βάνα Πεφάνη να δώσει την καλύτερη κινηματογραφική ερμηνεία της καριέρας της, σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους, ξεχώρισε για την αλήθεια, το όνειρο του, την ποίηση του και το κλείσιμο του ματιού σε μια εποχή που φεύγει μαζί με την πρώτη αθωότητα. Ο σκηνοθέτης μάλιστα ήταν καλεσμένος του φεστιβάλ, και βρέθηκε στην τελετή λήξης για να παραλάβει το βραβείο του. Ακολούθησαν στην ψηφοφορία το, “Eviva”, των Δημήτρη Νάκου και της Αμέρισσα Μπάστα με το, “Cure” (Εξυγίανση), της Ιφιγένειας Δημητρίου.

Η 13η οργάνωση θα ακολουθήσει του χρόνου και φιλοδοξεί να καινοτομήσει προσφέροντας στο κοινό του San Francisco ακόμα περισσότερες ταινίες, καθώς, και στους δημιουργούς ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, να εκφραστούν μέσα από τη δουλειά τους.

R-efistore_700

NO COMMENTS

Leave a Reply