ΟΗΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

ΟΗΕ: Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

02-11-2014Melissa_Fleming

Δεν είναι δίκαιο αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζει η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ, ενώ για τους νέους περιορισμούς που επέβαλαν ορισμένες χώρες σε ό,τι αφορά τις προσφυγικές ροές, επισημαίνει ότι “είναι πολύ απομονωτικοί και δεν συνάδουν με το πνεύμα της ενότητας και των ευρωπαϊκών αξιών”.

“Αυτό δεν είναι δίκαιο για την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είναι πρόβλημα μόνο μιας χώρας εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης. Αυτό είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να το αντιμετωπίσει και να επιδείξει αλληλεγγύη προς όλους αυτούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος” λέει χαρακτηριστικά η κ. Φλέμινγκ. Διαβεβαιώνει δε, πως η UNHCR “κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και θα κάνει περισσότερα” αλλά παραδέχεται πως “είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση”. “Εμείς, ως Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ‘ανεβάζουμε ρυθμούς’. Ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, έχουμε πέντε γραφεία στην Ελλάδα, πολύ προσωπικό και παρέχουμε κάθε είδους λειτουργική βοήθεια- εξοπλισμό, τέντες, εξειδίκευση” σημειώνει.

Η εκπρόσωπος της UNHCR επισημαίνει πως “κάθε μέρα η κατάσταση αλλάζει”, ενώ για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λέει πως “το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί απλώς σπρώχνουν το πρόβλημα κάπου αλλού”. Εκφράζει δε την ελπίδα πως “πρόκειται για προσωρινά μόνο μέτρα και ότι αυτό θα αλλάξει”.

NO COMMENTS

Leave a Reply