Λαγκάρντ: Με καλή πίστη η διαπραγμάτευση του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Με καλή πίστη η διαπραγμάτευση του ΔΝΤ

Women in Economic Decision-making: Christine Lagarde

To ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και διαρροών, διαμηνύει η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε επιστολή – απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως «οι εικασίες ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί το πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, στερούνται λογικής» και προσθέτει ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ταμείου απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη, τα οποία απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή της.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος, το οποίο σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και εξασφαλίζει την προσωπική ασφάλεια των στελεχών της διαπραγματευτικής ομάδας του ΔΝΤ. Σύμφωνα με την ίδια, εξακολουθεί να υπάρχει μία «καλή διαφορά» από το να έχουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείο.

«Εμείς μπορούμε να στηρίζουμε ένα πρόγραμμα, όταν είναι αξιόπιστο και βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις, οι οποίες θέτουν την Ελλάδα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της σταδιακής αποκατάστασης της βιωσιμότητας του χρέους» συμπληρώνει.

NO COMMENTS

Leave a Reply