Ο Μπάρακ Ομπάμα φώναξε «Ζήτω η Ελλάς»

Ο Μπάρακ Ομπάμα φώναξε «Ζήτω η Ελλάς»

newego_LARGE_t_1101_54658344_type13145

Την τιμητική της είχε η Ελλάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο Πρόεδρος, Μπ. Ομπάμα παρέθεσε δεξίωση για τους εορτασμούς της ελληνικής ανεξαρτησίας. Στην ομιλία του ο κ. Ομπάμα αφού καλοσώρισε όσους Έλληνες βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον και έχοντας στο πλευρό του τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, μίλησε για σχέσεις ανάμεσα σε δύο φίλους όσον αφορά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα και τόνισε την συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους Έλληνες για την ανθεκτικότητά τους αλλά και για τη στάση τους στην προσφυγική κρίση. Οι Ελληνες, είπε ο κ. Ομπάμα, έχουν αγκαλιάσει με ανθρωπισμό αυτούς που έχουν ανάγκη. «Οι δεσμοί μας είναι ιστορικοί, είμαστε φίλοι και σύμμαχοί στο ΝΑΤΟ και οι κουλτούρες μας είναι συνδεδεμένες. Αυτή δεν είναι μια σχέση αναμεσά σε κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι μια σχέση αναμεσά σε φίλους, αναμεσά σε οικογένειες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα απάντησε ότι «εργαζόμαστε γι’ αυτό». Ο Αμερικανός πρόεδρος, χαριτολογώντας είπε ότι τι «η Μισέλ συνεχώς γεμίζει το ψυγείο μας με ελληνικό γιαούρτι», ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη χρονιά για τους Έλληνες «επειδή… επιστρέφει ο Τζον Στάμος στην τηλεόραση». Το καλύτερο ωστόσο ο αμερικανός πρόεδρος το άφησε για το τέλος όταν είπε σε σπαστά ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς» σκορπώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

NO COMMENTS

Leave a Reply