Ικανοποίηση Λαγκάρντ για τις προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας

Ικανοποίηση Λαγκάρντ για τις προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας

57c86ff01dc5249f3b8b46ff

Η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Μιλώντας την Πέμπτη στο Reuters, η ισχυρή κυρία του ΔΝΤ επέμεινε ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα θα βασιστεί σε δύο σκέλη. Την εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων και τη βιωσιμότητα του χρέους με βάση τους κανόνες και τις μετρήσεις του ΔΝΤ, κάτι που όπως είπε, δεν ισχύει τώρα.

Πάντως, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε «ενθαρρυμένη» από τις προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις. Εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 (της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών) που θα διεξαχθεί στην Κίνα, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα.

Η ίδια τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα.

NO COMMENTS

Leave a Reply