Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαίρεση για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαίρεση για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν μπορεί να διακυβεύσει τις αρχές του και να προσφέρει μια ειδική, ευνοϊκή συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ. Όπως επισήμανε η κα Λαγκάρντ μιλώντας από το Ντουμπάι στο πρακτορείο Reuters, το ΔΝΤ εκτιμά ότι μπορεί να μειωθεί το ελληνικό χρέος, χωρίς να απαιτείται «κούρεμα» των δανείων.

«Μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο με δίκαιους όρους και προϋποθέσεις. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να προσφέρουμε μία ειδική, ευνοϊκή συμφωνία με μία συγκεκριμένη χώρα», τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Τ Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εργάζεται σκληρά ώστε να πετύχει συμφωνία με την Ελλάδα αλλά δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει σε θέματα αρχής, συμπλήρωσε η Λαγκάρντ, απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο οργανισμός από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως εξήγησε, το ΔΝΤ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει τις ίδιες αρχές σε όλες τις χώρες, γιατί δανείζει χρήματα της διεθνούς

NO COMMENTS

Leave a Reply