Υπέρ της σκληρής γραμμής ΔΝΤ ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Υπέρ της σκληρής γραμμής ΔΝΤ ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται ότι θα ενθαρρύνει το ΔΝΤ να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή του για την Ελλάδα, κρατώντας το εκτός του τρίτου προγράμματος στο ορατό μέλλον. Την εκτίμηση αυτή εκφράζουν αναλυτές και αμερικανικά ΜΜΕ, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal είπε ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα της Ευρώπης.

«Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ για αυτό, αλλά προφανέστατα είναι κάτι στο οποίο έχουν τον πρώτο λόγο οι Ευρωπαίοι εταίροι», πρόσθεσε. Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, oι δηλώσεις του κ. Μνούτσιν μπορεί να υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ ενδέχεται να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, το οποίο δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τη Γερμανία για να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, αν και θεωρεί μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Αν η Ουάσιγκτον στείλει “σήμα” ότι δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να παραβεί τους κανόνες για να στηρίξει την Ελλάδα, η στάση του Ταμείου θα είναι σκληρή και μάλλον θα μείνει εκτός προγράμμτος,υποστηρίζει το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας.

NO COMMENTS

Leave a Reply