Πρίμπους: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Πρίμπους: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, δεν θα είναι ο επόμενος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα. Τη διάψευση έκανε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN, όταν ρωτήθηκε αν ισχύει η πληροφορία, την οποία έγραψε εδώ και καιρό η εφημερίδα Washington Post. Στο παρελθόν είχαν γίνει διάφορες υποθέσεις για το μέλλον του στην περίπτωση που ο κ. Τραμπ θα τον αντικαθιστούσε. Όμως χθες, ξεκαθάρισε ο ίδιος την κατάσταση και είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση.

Ό κ. Πρίμπους δεν είναι διπλωμάτης και δεν είναι καλός γνώστης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής. Σε ό,τι αφορά τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο σημερινός επικεφαλής της Πρεσβείας Τζέφρι Πίατ θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος, καθώς έχει καταφέρει να μην υπάρχουν ανοικτά θέματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ έχει καταστεί «διαφημιστής» της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον περασμένο Ιούνιο εξέπληξε τους πάντες στη Νέα Υόρκη όταν μίλησε με παθιασμένο τρόπο για την ανάγκη να επιστρέψουν οι επενδυτές στη χώρα μας.

Από τη συνέντευξή του στο CNN ήταν φανερό ότι ο κ. Πρίμπους ήθελε να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στην οικογένειά του. Το τι θα κάνει μετά, είναι μία άλλη ιστορία, αλλά δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς εάν επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό της Ουάσιγκτον, καθώς χθες έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε. Δεν είπε την παραμικρή αρνητική κουβέντα για τον Πρόεδρο Τραμπ, και η άρνηση του να ασκήσει και την ελάχιστη κριτική για αρκετούς ήταν ένα σημάδι ότι η προσωπική του σχέση με τον Πλανητάρχη δεν διαταράχθηκε. Βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει τον Αντόνι Σκαραμούτσι, ένα ορκισμένο εχθρό του Πρίμπους που πήρε τη ρεβάνς από τον πρώην πλανητάρχη.

NO COMMENTS

Leave a Reply